Anasayfa

21-02-2025
Mecliste Tempi faciası tartışması
Yunan Meclisinde, bu sabah (21 Şubt Cuma) Tembi faciası ile ilgili olarak Hükümet Sözcüsü Pavlos Marinakis ve Özgürlük Seyri (Plevsi Eleftherias) Partisi Başkanı Zoi Konstantopulu arasında sert bir tartışma yaşandı. Tartışma, Konstantopulu’nun gündeme getirdiği güncel soru üzerine alevlendi.
21 Şubat 2025 Cuma

Yunan Meclisinde, bu sabah (21 Şubt Cuma) Tembi faciası ile ilgili olarak Hükümet Sözcüsü Pavlos Marinakis ve Özgürlük Seyri (Plevsi Eleftherias) Partisi Başkanı Zoi Konstantopulu arasında sert bir tartışma yaşandı. Tartışma, Konstantopulu’nun gündeme getirdiği güncel soru üzerine alevlendi.

Hükümet Sözcüsü Marinakis, Konstantopulu’yu trajediyi siyasi çıkar elde etmek amacıyla kullanmakla suçladı. Marinakis, "Siz kendi propagandanızın amaçlarına hizmet etmekle ilgileniyorsunuz. Adaletin yerine getirilmesiyle ilgilenmiyorsunuz. Bize parmak sallamanızı ya da kendi aklınızdan sonuçlar çıkarmanızı kabul etmiyoruz. Bu ülkede yaşananların benzeri görülmemiştir. Bu kazanın üzerine, sizin gibi partilerin çıkarlarına hizmet eden teoriler inşa edilmiştir." diye tepki gösterdi.

Konstantopulu ise hükümete karşı suçlamalarına devam ederek, "Yasa dışı bir madde taşındı, bunu taşıyan trenin makinisti ise Başbakan Miçotakis’in ofisinde gönüllüydü." dedi. Bu açıklama, hükümet sözcüsünün sert tepkisine yol açtı.

Marinakis, Konstantopulu’ya yanıt olarak, "Ölüleri bile tartıyorsunuz. Hiç utanmanız yok mu? Çirkinliğinizin bir sınırı yok mu? Bir ailenin geride kaldığını anlamıyor musunuz? Hiç utanmıyor musunuz? Buraya gelip bize parmak sallıyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Konstantopulu ise “Hükümet, adaleti engelliyor ve kamuoyundaki tartışmaları bataklığa çekmek için karanlık ve provokatörce taktikler kullanıyor, böylece dönemin en büyük suçunu örtbas etmeye çalışıyor. Halk öfkeli ve onun endişe ve öfkesini kirletmek büyük bir hata olur." yanıtını verdi.

Konstantopulu ayrıca, Marinakis’e hitaben, "Siz aslında mahkemede olmalıydınız ama kendinizin oy verdiği ayrıcalıkları – partiniz bu yasaya oy verdi - bakanlar ve milletvekillerinin dokunulmazlığı içi kullanıyorsunuz." diyerek sert bir eleştiride bulundu.



Haberler


Makedon Dili Merkezi’nin davası bir yıl ertelendi

İnanç Mustafaoğlu’ndan İskeçe’deki su zammına tepki

Gümülcine Müftülüğü Kur’an Kursu öğreticilerine eğitim semineri düzenledi

Lavrio ihalesine İsrailli şirket de katıldı

Miçotakis: “Savunmaya milyarlar harcadık ancak yerli sanayimiz gelişmedi”

Türkçe ders kitapları Batı Trakya’ya geldi

Dağ köyleri ve uzak adalarda istihdama devlet desteği

Eğitim Bakan Yardımcısı Papaioannu Türkçeyi “zorunlu homojenleştirme aracı” olarak tanımladı

Yunanistan’da aile içi şiddet nedeniyle 35 bin kişi gözaltına alındı

Telefon dolandırıcılığına karşı cezalar artırılacak

Pamuk üreticilerinin 31,7 euroluk desteği için belirsizlik sürüyor

Başkonsolos Aykut Ünal için veda etkinliği düzenlendi