Anasayfa

28-02-2025
OECD’den Doğu Makedonya-Trakya’ya kalkınma desteği
Doğu Makedonya-Trakya Eyalet yönetimi, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından hazırlanan kalkınma raporunu teslim aldı. “Bölgesel Çekiciliğin Yeniden Değerlendirilmesi” başlıklı rapor, bölgenin sosyal ve ekonomik göstergelerini iyileştirmeyi ve yatırımcılar için daha cazip hale getirmeyi hedefliyor.
28 Şubat 2025 Cuma

Doğu Makedonya-Trakya Eyalet yönetimi, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından hazırlanan kalkınma raporunu teslim aldı. “Bölgesel Çekiciliğin Yeniden Değerlendirilmesi” başlıklı rapor, bölgenin sosyal ve ekonomik göstergelerini iyileştirmeyi ve yatırımcılar için daha cazip hale getirmeyi hedefliyor.

Rapor, Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis’in OECD uzmanlarıyla yürüttüğü iş birliği sonucunda hazırlandı. Topsidis, dün (27 Şubat Perşembe) Dedeağaç’ta düzenlenen törende raporu OECD temsilcisi Gwendaline Jossec’ten teslim aldı.

İŞ BİRLİĞİ NASIL GERÇEKLEŞTİ?
Doğu Makedonya-Trakya eyaletinin Avrupa Birliği ve OECD’nin sosyal ve ekonomik göstergelerinde düşük performans gösterdiğini dikkate alan Topsidis, bir çalışma ekibi kurarak bölgenin durumunu analiz etti ve OECD ile iş birliği yaptı.

Bu süreçte, yerel yönetimler ve üretici kuruluşlar OECD uzmanlarına gerekli bilgileri sağladı. Çalışmanın sonunda, bölgenin gelişimini destekleyecek öneriler içeren nihai rapor hazırlandı.

“OECD’NİN DESTİĞİ DEĞERLİ”
Raporun tesliminde konuşan Topsidis, “OECD ile iş birliğimiz, bölgemizin gelişimi için büyük bir adım. Onların uzmanlığı ve deneyimi, Doğu Makedonya-Trakya’yı daha cazip ve rekabetçi hale getirmemize yardımcı olacak.” dedi.

OECD’nin sunduğu rehberin, bölgenin sınır konumunun yatırımlara etkisini anlamaya ve çözüm üretmeye yardımcı olacağı belirtildi. Eyalet yönetimi, raporda önerilen adımları hayata geçirerek bölgenin ekonomik kalkınmasını hızlandırmayı hedefliyor.

Haberler


Kültür Bakanlığı Yanya’daki Aslan Paşa Camiinin restorasyonunu üstleniyor

Bu ne perhiz, bu ne Lozan yorumu?

Kimliğe müdahale ve kültürel dayatma - iki olayın düşündürdükleri

Ramazan’da Kur’an’la yenilenmek

Celal Bayar Azınlık Ortaokulu-Lisesi son sınıf öğrencilerinden iftar programı

ABTTF Başkanı Habipoğlu: ‘Batı Trakya’daki toplu iftarlar bazı çevreleri rahatsız ediyor’

Atina’daki Türk ve Yunan iş insanları iftar programında buluştu

DMT Eyaleti Avrupa’nın su ve iklim ittifakına katıldı

Orta Doğu’dan Yunan vatandaşlarının ilk tahliye operasyonları tamamlandı

Yunanistan cezaevlerinde aşırı kalabalık ve kötü muamele riski

Şahin köyünde birlik ve dayanışma iftarı

Benzin ve motorin fiyatları fırladı