Anasayfa

06-03-2025
Hükümeti zora sokacak ‘e-posta’
Tempi tren faciasına ilişkin hükümetin açıklamalarını tartışmaya açabilecek yeni bir belge ortaya çıktı.
6 Mart 2025 Perşembe

Tempi tren faciasına ilişkin hükümetin açıklamalarını tartışmaya açabilecek yeni bir belge ortaya çıktı. Estia gazetesinin bugünkü haberine göre, dönemin Maliye Bakan Yardımcısı Hristos Triandopulos’un 9 Mart 2023 tarihinde dönemin Devlet Bakanı Yorgos Yerapetritis, Devlet Bakan Yardımcısı Akis Skerços, Ulaştırma Bakanlığı Genel Sekreteri Yannis Ksifaras ve Tesalya Eyalet Başkanı Kostas Agorastos’a gönderdiği bir elektronik posta, Tempi’deki enkazın kaldırılması sürecinde hükümetin aktif rol oynadığını ortaya koyuyor.

Habere göre, Triandopulos, Yerapetritis ve Agorastos ile birlikte "enkazın toplanması ve alanın düzenlenmesi" konulu bir toplantıya katıldığını doğruluyor. Ancak bu bilgiyi, geçtiğimiz günlerde parlamentodaki konuşmasında sakladığı belirtiliyor.

Elektronik postada Triandopulos’un, eyalet yönetiminden harcamaların maliyetini hesaplayarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına iletmesini istediği ifade ediliyor. Böylece masrafların hızlı bir şekilde karşılanmasının sağlanacağını vurguluyor.

MUHALEFETTEN TEPKİ
SİRİZA Milletvekili Nikos Pappas, parlamentodaki konuşmasında söz konusu e-postanın, Triandopulos’un Tempi’de sadece "gözlemci" olduğu yönündeki hükümet söylemini çürüttüğünü belirtti. Pappas, "Triandopulos dün burada sadece gözlemci olduğunu söyledi. Ancak bu e-posta, onun aktif olarak süreci yönlendirdiğini kanıtlıyor. Başbakan Miçotakis’in de hükümet yetkililerinin olay yerinde sadece gözlemci olduklarını iddia ettiği göz önüne alındığında, hükümetin anlatısı tamamen çöküyor." ifadelerini kullandı.

Pappas ayrıca, hükümetin iki seçenekle karşı karşıya olduğunu belirterek, "Ya bu haberi yalanlayacaklar ve Triandopulos’un söylediklerinin doğru olduğunu kanıtlamak için gazeteye karşı hukuki adım atacaklar ya da hükümetin açıklamaları kâğıttan kule gibi çökecek." dedi.

HÜKÜMETTEN SAVUNMA ÇABALARI
Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis ise bugün parlamentoda yaptığı konuşmada, e-postanın varlığını doğruladı ancak "Bu sadece masrafların karşılanmasına yönelik bir yazışmaydı, herhangi bir emir içermez." dedi.

FOTO: ARŞİV

Haberler


Atina’da alarm: Ünlü gazetecinin oturduğu binada bomba bulundu

Gerdeme köyünde cinayet: 66 yaşındaki adam bıçaklanarak öldürüldü

Maronya Antik Tiyatrosunda unutulmaz bir konser

Olimpiakos, Arjantinli orta saha Lorenzo Scipioni’yi transfer etti

Taşöz’deki yangın kontrol altına alındı

Yunanistan, kira artışında Avrupa şampiyonu oldu

Ege ve Aytekin son yolcuklarına uğurlandı

Liman işçileri, İsrail’e askeri malzeme yüklü gemiyi durdurmak için eylem yapacak

OPEKEPE’de destek ödemeleri mercek altında

Gümülcine Belediyesi ile Esnaf ve Zanaatkârlar Odası ortak çalışma grubu kuruyor

15. Geleneksel Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası başlıyor

Batı Trakya Türklerinin örgütlenme özgürlüğü AB raporunda yeniden gündemde