Anasayfa

07-03-2025
Bölgemiz için kuraklık uyarısı
Yunanistan Jeoteknik Odası Trakya Şubesi (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), bölgedeki kuraklık sorunu ile ilgili açıklama yayımladı. Açıklamada son yıllarda yağış oranında önemli bir düşüş yaşandığı vurgulandı ve kuraklık tehlikesine dikkat çekildi.
7 Mart 2025 Cuma

Yunanistan Jeoteknik Odası Trakya Şubesi (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), bölgedeki kuraklık sorunu ile ilgili açıklama yayımladı. Açıklamada son yıllarda yağış oranında önemli bir düşüş yaşandığı vurgulandı ve kuraklık tehlikesine dikkat çekildi.

Kurum tarafından yapılan açıklamada, önceki üç yılda yağış ortalamalarında önemli bir düşüş kaydedildiği belirtilirken, bu verilerin bölgedeki iklim krizi sorununa dikkat çektiği kaydedildi. 2025 yılında ocak ile şubat aylarında Rodop iline bağlı Fener’de 9mm, Arabacıköy’de ise 14 mm yağış kaydedildiği bildirilirken söz konusu yağışların yetersiz olduğuna vurgu yapıldı.

Son yıllarda yaşanan bu durumun bölgede iklim krizinin etkilerinin anlaşılması için önemli olduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca çiftçiler için mart ayında mısır ve nisan ayında pamuk ekimi konusunda sorun yaşanabileceği kaydedildi.

Haberler


Zeybek: İtfaiyede personel yetersizliği ciddi risk oluşturuyor

Batı Trakya Türk kurumlarından Türkiye’deki okul saldırılarına taziye

BTAYTD eski başkanı Mehmet Emin hayatını kaybetti

Necmettin Kahya: “Yolun sahibi devlet değil, canlardır”

Batı Trakya Türklerinin sorunları TRT World’de: “Lozan’a İhanet”

Zeybek’ten İskeçe için kalkınma planı eleştirisi

Hürriyet, Batı Trakya’daki müftülük krizini sayfalarına taşıdı

Rüzgar enerjisi paylarının artırılması meclis gündeminde

ABTTF’den BM’ye Batı Trakya Türklerinin sorunlarına ilişkin rapor

Rodop ilinde nehirlerde balık avına geçici yasak

TİKA Başkanı Eren İTB’nin 99. yılını kutladı

YTB Başkanı Turus’tan İTB’ye 99. yıl mesajı