Anasayfa

07-03-2025
Bölgemiz için kuraklık uyarısı
Yunanistan Jeoteknik Odası Trakya Şubesi (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), bölgedeki kuraklık sorunu ile ilgili açıklama yayımladı. Açıklamada son yıllarda yağış oranında önemli bir düşüş yaşandığı vurgulandı ve kuraklık tehlikesine dikkat çekildi.
7 Mart 2025 Cuma

Yunanistan Jeoteknik Odası Trakya Şubesi (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), bölgedeki kuraklık sorunu ile ilgili açıklama yayımladı. Açıklamada son yıllarda yağış oranında önemli bir düşüş yaşandığı vurgulandı ve kuraklık tehlikesine dikkat çekildi.

Kurum tarafından yapılan açıklamada, önceki üç yılda yağış ortalamalarında önemli bir düşüş kaydedildiği belirtilirken, bu verilerin bölgedeki iklim krizi sorununa dikkat çektiği kaydedildi. 2025 yılında ocak ile şubat aylarında Rodop iline bağlı Fener’de 9mm, Arabacıköy’de ise 14 mm yağış kaydedildiği bildirilirken söz konusu yağışların yetersiz olduğuna vurgu yapıldı.

Son yıllarda yaşanan bu durumun bölgede iklim krizinin etkilerinin anlaşılması için önemli olduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca çiftçiler için mart ayında mısır ve nisan ayında pamuk ekimi konusunda sorun yaşanabileceği kaydedildi.

Haberler


Batı Trakya Türküne dil ve kimlik üzerinden kurulmak istenen baskı

Işıklar köyündeki iftar programına yoğun katılım

DYPA’dan çalışanlara eğitim programı: 750 euroya kadar destek

YTB Başkanlığına Abdulhadi Turus asaleten atandı

GAT genel kurulu 29 Mart’ta

Gökçepınar’da Ramazan bereketi, soydaşlar iftar sofrasında buluştu

Bülent Kamiloğlu’ndan Spartakos tartışmasına ilişkin açıklama

DEB Partisi: ‘Spartakos’un talebi toplumsal barışa ve huzura yönelik saldırıdır’

Danışma Kurulu Spartakos’un taleplerine tepki gösterdi

Mucize Tiyatrosu “Hisseli Harikalar Kumpanyası” oyununu sahneleyecek

Yunanistan, Batı Trakya’dan Bulgaristan’a hava savunma desteği sağlayabilir

Dışişleri Bakanı Yerapetritis: “Suda Üssü tehdit altında değil”