Anasayfa

08-03-2025
Tempi için eylemler durmak bilmiyor
İki yıl önce yaşanan ve 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan tren kazasının sorumlularının bulunup cezalandırılması talebiyle başta Atina’da ve Selanik olmak üzere ülke genelinde gösteriler yapıldı.
8 Mart 2025 Cumartesi



İki yıl önce yaşanan ve 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan tren kazasının sorumlularının bulunup cezalandırılması talebiyle başta Atina’da ve Selanik olmak üzere ülke genelinde gösteriler yapıldı.

Göstericiler, başkent Atina’da parlamento binası önünde toplandı. Hükümete tepki gösteren eylemciler, tren kazasındaki sorumluların bulunup cezalandırılması ve ihmallerin hasır altı edilmemesi yönündeki taleplerini dile getirdi.

Eylemciler, akşam saatlerinde de çeşitli parti ve sendikaların çağrısıyla bir araya geldi.

Saat 22.00 civarında polis ile eylemciler arasında arbede yaşandı. Eylemciler parlamento binası önünde molotofkokteyli atarken, polis eylemcilere biber gazıyla müdahale etti.

FOTO: AA

Haberler


Danışma Kurulundan Abdullah Eren’e tebrik

İnhanlı Belediye Başkanı Mihoglu görevinden uzaklaştırıldı

TİKA Başkanlığına Abdullah Eren atandı

Tartışmalı göç yasası meclisten geçti

Gümülcine’de “Dolunaylı Gece” etkinliği düzenlendi

Srebrenitsa’daki katliamın tanığı akümülatör fabrikasına Türkiye’nin desteğiyle soykırım müzesi kuruldu

Srebrenitsa Soykırımı’nın 7 kurbanı bugün toprağa veriliyor

ABD, BM Özel Raportörü Albanese’yi yaptırım listesine aldı

Atina’da alarm: Ünlü gazetecinin oturduğu binada bomba bulundu

Gerdeme köyünde cinayet: 66 yaşındaki adam bıçaklanarak öldürüldü

Maronya Antik Tiyatrosunda unutulmaz bir konser

Olimpiakos, Arjantinli orta saha Lorenzo Scipioni’yi transfer etti