Anasayfa

08-03-2025
İİT toplantısında, Gazze’nin yeniden inşası planı onaylandı
İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) Olağanüstü Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’nda, Gazze’nin yeniden inşasına ilişkin Mısır’ın hazırladığı Arap planı kabul edilerek, uluslararası toplum ile bölgesel ve uluslararası finans kuruluşlarına plana destek vermeleri çağrısı yapıldı.
8 Mart 2025 Cumartesi

İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) Olağanüstü Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’nda, Gazze’nin yeniden inşasına ilişkin Mısır’ın hazırladığı Arap planı kabul edilerek, uluslararası toplum ile bölgesel ve uluslararası finans kuruluşlarına plana destek vermeleri çağrısı yapıldı.

İİT, Suudi Arabistan’ın batısındaki Cidde kentinde, örgüte üye ülkelerin yetkilileri ve dışişleri bakanlarının katılımıyla, İsrail’in Filistin halkına yönelik sürdürdüğü saldırılar ile Filistin topraklarının ilhakı ve halkının topraklarından zorla göç ettirilme planlarının ele alındığı bir toplantı düzenledi.
Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, toplantıda 4 Mart’ta Kahire’de yapılan Arap Birliği Zirvesi ve Mısır’ın hazırladığı Gazze’nin yeniden inşa planının sonuçlarının benimsenmesi kararı alındı.

Uluslararası toplum ile bölgesel ve uluslararası finans kuruluşlarına plana gerekli desteği hızla sağlamaları çağrısı yapılan kararda ayrıca, Filistin halkının devlet kurma yönündeki meşru özlemlerini gerçekleştirmek için kalıcı ve adil bir çözüme doğru siyasi bir yol açmanın önemi vurgulandı.

FOTO: AA

Haberler


Aleksis Çipras’ın kitap tanıtımına yoğun katılım

Erdem Hüseyin’den çiftçi eylemine destek ziyareti

ABTTF’den BM İnsan Hakları Konseyi’ne yazılı bildiri

Yassıköy Belediyesi’nden çiftçilere destek

Topsidis’ten Gümülcine Devlet Hastanesine ziyaret

‘Byron’ Zakinthos, Rodos ve Lakonya’yı vurdu

Çiftçi eylemi nedeniyle İpsala’dan geçemeyen tırlar Kapıkule ve Hamzabeyli’ye yöneldi

Çiçek hastalığı için 50 milyon euroluk destek paketi açıklandı

Maronya – Şapçı Belediyesi dezenfeksiyon noktaları kurdu

Ege Üniversitesinde Batı Trakya ve Oniki Ada Türklerinin sorunları masaya yatırılıyor

İskeçe Müftülüğünden “Evliliğe İlk Adım” Programı

Egnatia Otoyolu’nda trafik çiftçi eylemleri nedeniyle durduruldu