Anasayfa

08-03-2025
İİT toplantısında, Gazze’nin yeniden inşası planı onaylandı
İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) Olağanüstü Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’nda, Gazze’nin yeniden inşasına ilişkin Mısır’ın hazırladığı Arap planı kabul edilerek, uluslararası toplum ile bölgesel ve uluslararası finans kuruluşlarına plana destek vermeleri çağrısı yapıldı.
8 Mart 2025 Cumartesi

İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) Olağanüstü Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’nda, Gazze’nin yeniden inşasına ilişkin Mısır’ın hazırladığı Arap planı kabul edilerek, uluslararası toplum ile bölgesel ve uluslararası finans kuruluşlarına plana destek vermeleri çağrısı yapıldı.

İİT, Suudi Arabistan’ın batısındaki Cidde kentinde, örgüte üye ülkelerin yetkilileri ve dışişleri bakanlarının katılımıyla, İsrail’in Filistin halkına yönelik sürdürdüğü saldırılar ile Filistin topraklarının ilhakı ve halkının topraklarından zorla göç ettirilme planlarının ele alındığı bir toplantı düzenledi.
Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, toplantıda 4 Mart’ta Kahire’de yapılan Arap Birliği Zirvesi ve Mısır’ın hazırladığı Gazze’nin yeniden inşa planının sonuçlarının benimsenmesi kararı alındı.

Uluslararası toplum ile bölgesel ve uluslararası finans kuruluşlarına plana gerekli desteği hızla sağlamaları çağrısı yapılan kararda ayrıca, Filistin halkının devlet kurma yönündeki meşru özlemlerini gerçekleştirmek için kalıcı ve adil bir çözüme doğru siyasi bir yol açmanın önemi vurgulandı.

FOTO: AA

Haberler


Başkonsolos Aykut Ünal için veda etkinliği düzenlendi

Özgür Ferhat’tan Eyalet Eğitim Müdürlüğüne ziyaret

Gümülcineli şair Hasan Ahmet’in şiirleri Japoncaya çevrildi

FUEN’de Batı Trakya için dini özerklik kararı

Kireççiler köyündeki posta dağıtımı sorununa çözüm talebi

Hakan Fidan’dan “Ege’de gerilim istemiyoruz” mesajı

DEB Partisinden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı

İsrail ile askeri iş birliğine destek verenlerin oranı yüzde 51

YDP ilk sırada, ELAS ikinci, kararsızların oranı yüzde 18

KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi

Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi

Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor