Anasayfa

08-03-2025
İİT toplantısında, Gazze’nin yeniden inşası planı onaylandı
İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) Olağanüstü Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’nda, Gazze’nin yeniden inşasına ilişkin Mısır’ın hazırladığı Arap planı kabul edilerek, uluslararası toplum ile bölgesel ve uluslararası finans kuruluşlarına plana destek vermeleri çağrısı yapıldı.
8 Mart 2025 Cumartesi

İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) Olağanüstü Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’nda, Gazze’nin yeniden inşasına ilişkin Mısır’ın hazırladığı Arap planı kabul edilerek, uluslararası toplum ile bölgesel ve uluslararası finans kuruluşlarına plana destek vermeleri çağrısı yapıldı.

İİT, Suudi Arabistan’ın batısındaki Cidde kentinde, örgüte üye ülkelerin yetkilileri ve dışişleri bakanlarının katılımıyla, İsrail’in Filistin halkına yönelik sürdürdüğü saldırılar ile Filistin topraklarının ilhakı ve halkının topraklarından zorla göç ettirilme planlarının ele alındığı bir toplantı düzenledi.
Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, toplantıda 4 Mart’ta Kahire’de yapılan Arap Birliği Zirvesi ve Mısır’ın hazırladığı Gazze’nin yeniden inşa planının sonuçlarının benimsenmesi kararı alındı.

Uluslararası toplum ile bölgesel ve uluslararası finans kuruluşlarına plana gerekli desteği hızla sağlamaları çağrısı yapılan kararda ayrıca, Filistin halkının devlet kurma yönündeki meşru özlemlerini gerçekleştirmek için kalıcı ve adil bir çözüme doğru siyasi bir yol açmanın önemi vurgulandı.

FOTO: AA

Haberler


Felsefeci Prof. Dr. İoanna Kuçuradi yaşamını yitirdi

Rodop’ta 25,2 milyon euroluk içme suyu projeleri değerlendirme aşamasında

2. Yassıköy Gastronomi Festivali 4 Ekim’de

Şapçı’da yeni ortopedi muayenehanesi hizmete girdi

Kripto para dolandırıcılığı soruşturmasında Gümülcine bağlantısı

İsrail’in Atina Büyükelçisinin Korfu ziyaretine tepki

ABTTF, FUEN toplantısında eğitim sorunlarını gündeme getirdi

Şiddetli yağışlar güneyde etkili olmaya devam ediyor

Eyalet Meclisinden altın madeni kararına karşı ortak tutum

Zeybek: Yassıköy gişelerinde sorunlara somut çözüm yok

Balıkçılar teknelerini bağladı

Mustafa Trampa’dan Camiler ve Din Görevlileri Haftası mesajı