Anasayfa

10-03-2025
NİKİ Partisi milletvekili Ulusal Galeriye saldırdı
NİKİ Partisi Milletvekili Nikolaos Papadopulos, Ulusal Galeride sergilenen bazı sanar eserleri “dine hakaret”’ olarak nitelendirerek, eserleri koruyan cam panelleri kırdı.
10 Mart 2025 Pazartesi

NİKİ Partisi Milletvekili Nikolaos Papadopulos, Ulusal Galeride sergilenen bazı sanar eserleri “dine hakaret”’ olarak nitelendirerek, eserleri koruyan cam panelleri kırdı.

Olayın ardından Papadopulos, kamu malına zarar vermek suçlamasıyla gözaltına alındı. Edinilen bilgilere göre, milletvekili kısa süre önce galeri yönetimine bir mektup göndererek bazı eserlerin kaldırılmasını talep etmiş, ayrıca Kültür Bakanı Lina Mendoni’ye de bu yönde bir soru önergesi sunmuştu. Bakan Mendoni, Papadopulos’un önergesine daha önce yanıt vermişti.

Saldırıya uğrayan serginin, "Tuhaflığın Cazibesi" adlı sanat koleksiyonuna ait olduğu bildirildi.

Yetkililer, Papadopulos’un Attika Emniyet Müdürlüğüne (GADA) sevk edildiğini ve hakkında kamu malına zarar vermekten soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Haberler


Patrik Vartholomeos Atina’da

Yunanistan ve Mısır’dan Avrupa’ya enerji köprüsü

Geleneksel Kiraz Festivali 30 Mayıs’ta başlıyor

BTAYTD Kadınlar Kolundan nezaket ziyaretleri

Sosyal turizm başvuruları başladı

Selanik’te aşırı sağcı suç örgütüne operasyon

‘Ormanlık alanların temizliği acil ve zorunlu’

ABTTF’nin ‘Newsbreak. gr’ haber sitesine karşı açtığı dava Atina’da görüşüldü

BTAYTD Kadınlar Kolundan Kozlukebir Belediyesine ziyaret

Mustafa İsen’in ‘Yunanistan’da Türk İzleri’ kitabı yayımlandı

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Atina’yı ziyaret etti

Zeybek tarla bildirimlerindeki gecikmeyi sordu