Anasayfa

10-03-2025
NİKİ Partisi milletvekili Ulusal Galeriye saldırdı
NİKİ Partisi Milletvekili Nikolaos Papadopulos, Ulusal Galeride sergilenen bazı sanar eserleri “dine hakaret”’ olarak nitelendirerek, eserleri koruyan cam panelleri kırdı.
10 Mart 2025 Pazartesi

NİKİ Partisi Milletvekili Nikolaos Papadopulos, Ulusal Galeride sergilenen bazı sanar eserleri “dine hakaret”’ olarak nitelendirerek, eserleri koruyan cam panelleri kırdı.

Olayın ardından Papadopulos, kamu malına zarar vermek suçlamasıyla gözaltına alındı. Edinilen bilgilere göre, milletvekili kısa süre önce galeri yönetimine bir mektup göndererek bazı eserlerin kaldırılmasını talep etmiş, ayrıca Kültür Bakanı Lina Mendoni’ye de bu yönde bir soru önergesi sunmuştu. Bakan Mendoni, Papadopulos’un önergesine daha önce yanıt vermişti.

Saldırıya uğrayan serginin, "Tuhaflığın Cazibesi" adlı sanat koleksiyonuna ait olduğu bildirildi.

Yetkililer, Papadopulos’un Attika Emniyet Müdürlüğüne (GADA) sevk edildiğini ve hakkında kamu malına zarar vermekten soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Haberler


Milletvekili Özgür Ferhat: “Trakya’da hayvancılık çöküyor, hükümet sınıfta kaldı”

İskeçe Türk Birliği Gençlik Kolundan “Atatürk Söyleşisi”

AİHM, Yunanistan’ı bir kez daha mahkum etti

Kozlukebir Belediyesinden önemli duyuru

ABD, Antifa bağlantılı Avrupa menşeli 4 örgütü “terör örgütü” listesine ekledi

Yunan Hava Kuvvetleri tepki çeken “C130” paylaşımını sildi, taziye mesajı paylaştı

YTB tarafından Kosova’da Türkçenin ve Balkan Türklüğünün izleri yaşatıldı

Meriç’e yerleşim programı sınıfta kaldı: Yalnızca iki kişi hak kazandı

Danışma Kurulundan Ankara ziyareti açıklaması: “Sorunlarımızı anlatma fırsatı bulduk”

Türk askeri uçağı düştü: 20 şehit

Latinopulu hakkındaki soruşturma sürüyor

Atina’da çiftçilerden devlet destekleri ve maliyetler için eylem