Anasayfa

10-03-2025
NİKİ Partisi milletvekili Ulusal Galeriye saldırdı
NİKİ Partisi Milletvekili Nikolaos Papadopulos, Ulusal Galeride sergilenen bazı sanar eserleri “dine hakaret”’ olarak nitelendirerek, eserleri koruyan cam panelleri kırdı.
10 Mart 2025 Pazartesi

NİKİ Partisi Milletvekili Nikolaos Papadopulos, Ulusal Galeride sergilenen bazı sanar eserleri “dine hakaret”’ olarak nitelendirerek, eserleri koruyan cam panelleri kırdı.

Olayın ardından Papadopulos, kamu malına zarar vermek suçlamasıyla gözaltına alındı. Edinilen bilgilere göre, milletvekili kısa süre önce galeri yönetimine bir mektup göndererek bazı eserlerin kaldırılmasını talep etmiş, ayrıca Kültür Bakanı Lina Mendoni’ye de bu yönde bir soru önergesi sunmuştu. Bakan Mendoni, Papadopulos’un önergesine daha önce yanıt vermişti.

Saldırıya uğrayan serginin, "Tuhaflığın Cazibesi" adlı sanat koleksiyonuna ait olduğu bildirildi.

Yetkililer, Papadopulos’un Attika Emniyet Müdürlüğüne (GADA) sevk edildiğini ve hakkında kamu malına zarar vermekten soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Haberler


Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğundaki bayramlaşma töreni Perşembe günü yapılacak

Gümülcine Başkonsolosluğundan “Türk Mutfağı Haftası” etkinliği

İTB resim sergisine yoğun ilgi

Karistianu: “Hareketimizi yalnızca resmi açıklamalar temsil eder”

Sumud Filosu’ndaki Yunan aktivistler Atina’da

Türkiye Dışişleri Bakanlığından 17 Kasım terör örgütü liderinin serbest bırakılmasına tepki

Başkonsolos Ünal, Hemetli köyünü ziyaret etti

Telefon dinlemeleri için araştırma komisyonuna YDP engeli

TOÇEK “Bin Nefes Bir Ses” festivalinde

Peti Perka: “İsrail’e karşı hükümetleri yalnız halk baskısı durdurabilir”

Dedeağaç – Kumçiftliği – Çirmen seferleri durduruluyor

Eyaletin altı aylık turizm tanıtım programı tamamlandı