Anasayfa

10-03-2025
NİKİ Partisi milletvekili Ulusal Galeriye saldırdı
NİKİ Partisi Milletvekili Nikolaos Papadopulos, Ulusal Galeride sergilenen bazı sanar eserleri “dine hakaret”’ olarak nitelendirerek, eserleri koruyan cam panelleri kırdı.
10 Mart 2025 Pazartesi

NİKİ Partisi Milletvekili Nikolaos Papadopulos, Ulusal Galeride sergilenen bazı sanar eserleri “dine hakaret”’ olarak nitelendirerek, eserleri koruyan cam panelleri kırdı.

Olayın ardından Papadopulos, kamu malına zarar vermek suçlamasıyla gözaltına alındı. Edinilen bilgilere göre, milletvekili kısa süre önce galeri yönetimine bir mektup göndererek bazı eserlerin kaldırılmasını talep etmiş, ayrıca Kültür Bakanı Lina Mendoni’ye de bu yönde bir soru önergesi sunmuştu. Bakan Mendoni, Papadopulos’un önergesine daha önce yanıt vermişti.

Saldırıya uğrayan serginin, "Tuhaflığın Cazibesi" adlı sanat koleksiyonuna ait olduğu bildirildi.

Yetkililer, Papadopulos’un Attika Emniyet Müdürlüğüne (GADA) sevk edildiğini ve hakkında kamu malına zarar vermekten soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Haberler


Fuat Oktay’dan Batı Trakya Türk Azınlık okullarının kapatılmasına tepki

Milletvekili Hüseyin Zeybek, kapatılan okullar sorununu Eğitim Bakanlığına sordu

Yunanistan’da Efood ve Wolt kuryelerinden Dünya Kupası finalinde iş bırakma eylemi

17 yaş altına elektrikli scooter yasağı geliyor

Sıcaklık 40 derecenin üzerine çıkacak!

İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulundaki kayıt iptalleri TRT ekranında

Hakan Çavuşoğlu: ’Batı Trakya Türk Azınlığının eğitim hakları korunmalıdır’

İspanya ikinci kez dünya şampiyonu

Kireççiler köyündeki posta sorununa tepki

Türkiye Dışişleri Bakanlığından Yunanistan’a azınlık eğitimi tepkisi

Mustafa Şentop’tan, Yunanistan’ın Batı Trakya Türk azınlık eğitimiyle ilgili uygulamalarına tepki

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulundan eğitimdeki gelişmeler hakkında açıklama