Anasayfa

10-03-2025
NİKİ Partisi milletvekili Ulusal Galeriye saldırdı
NİKİ Partisi Milletvekili Nikolaos Papadopulos, Ulusal Galeride sergilenen bazı sanar eserleri “dine hakaret”’ olarak nitelendirerek, eserleri koruyan cam panelleri kırdı.
10 Mart 2025 Pazartesi

NİKİ Partisi Milletvekili Nikolaos Papadopulos, Ulusal Galeride sergilenen bazı sanar eserleri “dine hakaret”’ olarak nitelendirerek, eserleri koruyan cam panelleri kırdı.

Olayın ardından Papadopulos, kamu malına zarar vermek suçlamasıyla gözaltına alındı. Edinilen bilgilere göre, milletvekili kısa süre önce galeri yönetimine bir mektup göndererek bazı eserlerin kaldırılmasını talep etmiş, ayrıca Kültür Bakanı Lina Mendoni’ye de bu yönde bir soru önergesi sunmuştu. Bakan Mendoni, Papadopulos’un önergesine daha önce yanıt vermişti.

Saldırıya uğrayan serginin, "Tuhaflığın Cazibesi" adlı sanat koleksiyonuna ait olduğu bildirildi.

Yetkililer, Papadopulos’un Attika Emniyet Müdürlüğüne (GADA) sevk edildiğini ve hakkında kamu malına zarar vermekten soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Haberler


Güney Meriç’te Hıdırellez coşkusu

Mucize Tiyatrosunda yeni kayıt dönemi başlıyor

Son 70 yılın en soğuk 1 Mayıs’ı

BTTDD’de “Beyaz Liste”nin Genel Başkan adayı Batuhan Kaşifoğlu oldu

Çipras’tan yeni parti adımı: Manifesto yayımlandı

Metron Analysis anketinde YDP 2,5 puan kayıpta

Kosova ve K. Makedonya Türkleri AP’de tanıtıldı

Din Görevlileri Derneğinden Başkonsolos Aykut Ünal ve müftü İbrahim Şerif’e ziyaret

Success Yabancı Dil Kursundan Londra çıkarması: Öğrenciler hem öğrendi hem eğlendi

IEA: Dünya tarihinin en büyük enerji krizlerinden biriyle karşı karşıya

Eyalet Gençlik Meclisi ilk toplantısını yapıyor

Politico: Avrupa yakıt stoklarını bilmiyor, koordinasyon eksikliği risk yaratıyor