Anasayfa

16-03-2025
Domruköy’deki iftar programına yoğun ilgi
Rodop iline bağlı Kozlukebir Belediyesi’nin Domruköy köyünde, köy halkının katkılarıyla bir iftar programı düzenlendi.
16 Mart 2025 Pazar



Rodop iline bağlı Kozlukebir Belediyesi’nin Domruköy köyünde, köy halkının katkılarıyla bir iftar programı düzenlendi.

Programa, bölge halkının yanı sıra çevre köylerden din görevlileri ve mütevelli heyetleri yoğun ilgi gösterdi. Ezanın okunmasıyla birlikte tüm davetliler oruçlarını açarken, iftar duasını Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif yaptı.

İftar sonrası Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, kısa bir selamlama konuşması gerçekleştirdi. Göreve başladığında ilk ziyaretini Domruköy’e yaptığını hatırlatan Başkonsolos Ünal, bu tür etkinliklerin gelenek ve göreneklerin yaşatılması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Domruköy’deki iftar programına Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Yeni Sol Partisi Rodop Milletvekili Özgür Ferhat, DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Metin Hacıosman, Doğu Makedonya ve Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Rıdvan Molla İsa, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Danışmanı Ahmet Osman Pehlivan, Kozlukebir Belediye Başkanı Erdem Hüseyin ile meclis üyeleri, Kozlukebir Belediyesi Umut Listesi Başkanı Tarkan Multaza, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkanı Sinan Ahmet, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, Sofulu Belediye Meclis Üyesi Mehmet Çilingir ile çevre köylerde görev yapan din görevlileri, mütevelli heyetleri ve çok sayıda soydaş katıldı.


Haberler


Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanından TİKA’ya teşekkür

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’dan Üç Aylar ve Regaip Kandili mesajı

Çiftçilerden tatil dönemi kararı; eylemler sürecek, yollar yolculara açılacak

GTGB Başkanı Sedat Hasan’ın kayınpederi vefat etti

Eğitim camiasının değerli bir neferi öğretmen Ahmet Kavak vefat etti

“Müftü Mustafa Hilmi Aga Toplum Öncüleri Ödülleri” sahiplerini buldu

Batı Trakya Öğrenci Birliğinden Ankara’da resmi temaslar

YTB’de Mustafa Kırımoğlu için vefa programı

Başkonsolos Ünal ve Ticaret Ataşesi İren’den Trakya İşadamları Derneği ziyareti

Yerlikaya ile Hrisohoidis görüştü

Yerapetritis: “Arnavutluk’taki Yunan azınlığın hakları Yunanistan için öncelikli konudur”

İskeçe’de kontrollü park cezası artırıldı