Anasayfa

16-03-2025
Domruköy’deki iftar programına yoğun ilgi
Rodop iline bağlı Kozlukebir Belediyesi’nin Domruköy köyünde, köy halkının katkılarıyla bir iftar programı düzenlendi.
16 Mart 2025 Pazar



Rodop iline bağlı Kozlukebir Belediyesi’nin Domruköy köyünde, köy halkının katkılarıyla bir iftar programı düzenlendi.

Programa, bölge halkının yanı sıra çevre köylerden din görevlileri ve mütevelli heyetleri yoğun ilgi gösterdi. Ezanın okunmasıyla birlikte tüm davetliler oruçlarını açarken, iftar duasını Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif yaptı.

İftar sonrası Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, kısa bir selamlama konuşması gerçekleştirdi. Göreve başladığında ilk ziyaretini Domruköy’e yaptığını hatırlatan Başkonsolos Ünal, bu tür etkinliklerin gelenek ve göreneklerin yaşatılması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Domruköy’deki iftar programına Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Yeni Sol Partisi Rodop Milletvekili Özgür Ferhat, DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Metin Hacıosman, Doğu Makedonya ve Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Rıdvan Molla İsa, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Danışmanı Ahmet Osman Pehlivan, Kozlukebir Belediye Başkanı Erdem Hüseyin ile meclis üyeleri, Kozlukebir Belediyesi Umut Listesi Başkanı Tarkan Multaza, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkanı Sinan Ahmet, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, Sofulu Belediye Meclis Üyesi Mehmet Çilingir ile çevre köylerde görev yapan din görevlileri, mütevelli heyetleri ve çok sayıda soydaş katıldı.


Haberler


Gümülcine’de okullararası geri dönüşüm maratonu başlıyor

Maden sahasının kiralanması ve şirket bağışı tepki çekti

Batı Nil virüsü sonbaharda da etkisini sürdürüyor

Tarihi Beyazıt Camiinin açılışının kasım ayında yapılması bekleniyor

Kalkanca sakininden belediyeye çağrı: Çalışmalar ne zaman tamamlanacak?

GTGB Yeni Nesil Kolunun yeni yönetimi belirlendi

Doğu Makedonya - Trakya Eyaletinden Brüksel’de Avrupa Birliği girişimleri

ABTTF: Batı Trakya Türk Azınlığının sorunları görmezden geliniyor

Rodos’ta sel can aldı

Özgür Ferhat’tan mazot desteğinin artırılması talebi

ABD’nin Atina Büyükelçisi Guilfoyle istifa etti

Avrupa’da ayrımcılık: Batı Trakya’da Türk azınlık okulları bir bir kapanıyor