Anasayfa

18-03-2025
Gökçeler Türk Azınlık İlkokulu bir ilki başardı
İskeçe iline bağlı Gökçeler Türk Azınlık İlkokulu, ilk kez bir robotik kodlama yarışmasına katıldı. 16 Mart Pazar günü Dedeağaç’ta düzenlenen yarışmada öğrenciler, okul adına büyük bir heyecanla mücadele etti.
18 Mart 2025 Salı



İskeçe iline bağlı Gökçeler Türk Azınlık İlkokulu, ilk kez bir robotik kodlama yarışmasına katıldı. 16 Mart Pazar günü Dedeağaç’ta düzenlenen yarışmada öğrenciler, okul adına büyük bir heyecanla mücadele etti.

Okul Aile Birliği Başkanı Fatiha Husko ve Encümen Başkanı Hüseyin Karaosman’ın destekleriyle gerçekleştirilen katılım, Gökçeler İlkokulu için büyük bir önem taşıyor. Öğrencilere robotik alanında yeni ufuklar açan bu deneyim, okulun, velilerin, Encümen Heyeti ile Okul Aile Birliğinin öğrencilerin farklı alanlarda faal olmasına verdiği önemin de bir göstergesi oldu.

Yarışmada görev alan öğrenciler, 17 Mart Pazartesi günü okulda düzenlenen törenle ödüllendirildi. Okul Aile Birliği Başkanı Fatiha Husko, ödüllerin, öğrencilerin emeğini ve özverisini takdir etmek amacıyla verildiğini söyledi. Robotik kodlama öğretmeni Elif Molla’nın yönetiminde yarışmaya hazırlanan öğrenciler, bu süreçte hem teknik bilgi kazandı hem de ekip çalışmasının önemini öğrendi.

Okul Aile Birliği ve Encümen Heyeti yöneticileri, bu tür etkinliklere katılımın devam edeceğini ve öğrencilere teknoloji ve diğer alanlarda daha fazla fırsat sunulacağını belirtti.

Haberler


Kar ve buzlanma nedeniyle Kozlukebir ve Mustafçova’da okullar tatil

Soğuk hava ve kar uyarısı

Azınlığın iradesi nerede, milletvekili nerede?

Dedeağaç’ta fırtına büyük hasara yol açtı

Çiftçiler diyaloğa “evet”, mitinge “hayır” dedi

YTB Başkanı Turus: “Batı Trakya Türk Azınlığının müftü seçme hakkı ihlal ediliyor”

Muratlı köyünde kaybolan soydaştan hâlâ haber yok

Türkiye Bursları 2026 başvuruları başladı

Batı Trakya Köyler Ansiklopedisi, azınlık kurum ve kuruluşlarına teslim edildi

“Rumuz Goncagül” Gümülcine’de sahnelenecek

Kozlukebir Belediyesi veteriner hekim İsmail Halilbaşı ile sözleşme imzaladı

Batı Trakya Türk Azınlığının tepkilerine rağmen Dimetoka’ya yeni müftü atandı