Anasayfa

20-03-2025
Son ankette Özgürlük Seyri Partisi ikinciliğe yükseldi
Opinion Poll’un yeni anketine göre Yeni Demokrasi Partisi kayba rağmen birinciliğini korurken, Özgürlük Seyri Partisi ikinci sıraya yerleşti.
20 Mart 2025 Perşembe

Opinion Poll’un yeni anketine göre Yeni Demokrasi Partisi kayba rağmen birinciliğini korurken, Özgürlük Seyri Partisi ikinci sıraya yerleşti.

Yeni Demokrasi Partisi (ND), kayıplar yaşamasına rağmen birinci sıradaki yerini korurken, Özgürlük Seyri Partisi ikinciliğe yükseldi. Özgürlük Seyri’nin son haftalardaki yükselişini sürdürdüğü görülüyor. PASOK üçüncülük mücadelesi verirken, SİRİZA’nın oy oranında düşüş yaşandı.

Anket sonuçlarına göre oy tahmininde Yeni Demokrasi Partisi %2,7’lik bir kayıp yaşamasına rağmen %28,1 ile birinci sırada kalmaya devam ediyor. Özgürlük Seyri Partisi ise aynı şirketin bir önceki anketine göre %10’luk bir artışla %15,9’a ulaştı. PASOK ise Kasım ayında %20,4 oy alırken bu oran Ocak ayında %17,4’e geriledi. Son ankette ise PASOK’un oy oranı %14,3’e düştü.

SİRİZA ise Ocak ayındaki %7,5 oranından %6’ya gerilerken, KKE (Yunanistan Komünist Partisi) %8,3 seviyesinde bulunuyor. Aynı zamanda, Yunan Çözümü Partisinin de yükselişini sürdürdüğü görülüyor.

Anket sonuçlarına göre partilerin tahmini oy oranları şu şekilde oldu:
• Yeni Demokrasi Partisi: %28,1
• Özgürlük Seyri: %15,9
• PASOK: %14,3
• Yunan Çözümü: %11,4
• KKE: %8,3
• SİRİZA: %6
• Mantığın Sesi Partisi: %4,1
• Niki: %3,1
• Demokrasi Hareketi: %2,4
• MERA25: %2,3
• Yeni Sol Partisi: %1,2
• Spartalılar Partisi: %1,2
• Diğer: %1,8
• Kararsızlar : %16,3




Haberler


Gümülcine’de ebru sanatı atölyesi düzenlendi

Fuat Oktay’dan Batı Trakya Türk Azınlık okullarının kapatılmasına tepki

Milletvekili Hüseyin Zeybek, kapatılan okullar sorununu Eğitim Bakanlığına sordu

Yunanistan’da Efood ve Wolt kuryelerinden Dünya Kupası finalinde iş bırakma eylemi

17 yaş altına elektrikli scooter yasağı geliyor

Sıcaklık 40 derecenin üzerine çıkacak!

İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulundaki kayıt iptalleri TRT ekranında

Hakan Çavuşoğlu: ’Batı Trakya Türk Azınlığının eğitim hakları korunmalıdır’

İspanya ikinci kez dünya şampiyonu

Kireççiler köyündeki posta sorununa tepki

Türkiye Dışişleri Bakanlığından Yunanistan’a azınlık eğitimi tepkisi

Mustafa Şentop’tan, Yunanistan’ın Batı Trakya Türk azınlık eğitimiyle ilgili uygulamalarına tepki