Anasayfa

22-03-2025
Türk turistlere ‘ekspres vize’ bu yıl da devam edecek
Semadirek Adası da ekspres vize uygulamasına dahil oluyor.
22 Mart 2025 Cumartesi

Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun, Yunanistan’ın Ege’deki bazı adalarda Türkiye’den gelen ziyaretçilere kolaylık sağlayan ekspres vize uygulamasını bu yıl da sürdürmesini onayladığı bildirildi.

Buna göre, Türk ziyaretçiler, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da İstanköy, Midilli, Rodos, Sisam, Sakız, İleryoz, Limni, Kelemez, Meis ve Sömbeki adalarında ekspres vize uygulamasından faydalanabilecek.

Bu yıl 10 adaya ilaveten Semadirek ve Batnoz adalarında da ekspres vize uygulamasına başlanacak. Böylelikle Türk ziyaretçilere vize kolaylığı sağlanan ada sayısı 12’ye çıkarılacak.

İlgili limanlarda verilecek olan ekspres vize, 7 gün süreye sahip olacak ve sadece başvuruda belirtilen ada için geçerli olacak.

Geçen yıl 30 Mart’ta Ege’deki 5 adaya girişte Türk ziyaretçiler için ekspres vize uygulamasına başlamış, uygulama 30 Nisan itibarıyla 10 adaya genişletilmişti.

Haberler


BTTÖB’den velilere çağrı

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi öğrencilerinden anlamlı dayanışma

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokulu-Lisesi öğrencileri EPAS Junior Days 2026’da

Zeybek: ‘ARTEMIS sistemi neden hala devrede değil?’

Gökçeler’deki toplu iftara yoğun katılım

Yunanistan Orta Doğu’daki gelişmeler nedeniyle savunma tedbirlerini artırdı

İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulu öğrencisinden yüzmede büyük başarı

İlkokul birinci sınıfa kayıtlar başladı

Milletvekili Özgür Ferhat’tan Gümülcine Belediyesine ziyaret

Sevilen esnaf Bahadır Cemiloğlu son yolculuğuna uğurlandı

Milletvekili Özgür Ferhat’ın girişimiyle itfaiyedeki personel açığı meclis gündemine taşındı

Miçotakis’ten Orta Doğu için telekonferans, Dışişlerinden acil hatlar