Anasayfa

22-03-2025
Gümülcine Belediyesinden arazi sahiplerine temizlik çağrısı
Gümülcine Belediyesi, yangın riskine karşı arsa ve açık alan sahiplerine yönelik temizlik çağrısında bulundu. Belediye, kent genelinde yangın tehlikesini azaltmak amacıyla arsa sahipleri, kullanıcıları ve intifa hakkı sahiplerinin belirlenen alanları 30 Nisan 2025 tarihine kadar temizlemeleri gerektiğini duyurdu.
22 Mart 2025 Cumartesi

Gümülcine Belediyesi, yangın riskine karşı arsa ve açık alan sahiplerine yönelik temizlik çağrısında bulundu. Belediye, kent genelinde yangın tehlikesini azaltmak amacıyla arsa sahipleri, kullanıcıları ve intifa hakkı sahiplerinin belirlenen alanları 30 Nisan 2025 tarihine kadar temizlemeleri gerektiğini duyurdu.

Temizlik yükümlülüğü, imar planı dahilindeki alanları, onaylı imar planı olmayan yerleşim bölgelerini ve bu alanların 100 metre çevresindeki arazileri kapsıyor. Ayrıca, plansız alanlarda yapı bulunan arsalar da bu düzenlemeye dahil edildi.

İlgili alanlarda otlar, kuru dallar, çöpler ve yanıcı malzemelerin temizlenmesi gerekiyor. Belediye, yangın riskini önlemek adına şu işlemlerin yapılmasını şart koşuyor:
- Kuru ve kırılmış ağaç dallarının budanması ve kaldırılması.
- Toprak yüzeyindeki yanıcı bitki örtüsünün temizlenmesi.
- Ağaçların alt dallarının budanması ve çalı yoğunluğunun azaltılması.
- Yanıcı, patlayıcı ve tehlikeli atıkların kaldırılması.
Belediye, temizlik işlemi tamamlandıktan sonra mülk sahiplerinin bilgilerini “akatharista.apps.gov.gr” platformuna kaydetmelerini istedi.

CEZAİ YAPTIRIMLAR
Belirtilen süre içinde temizlik yapmayanlara metrekare başına 50 cent ceza kesilecek. En düşük ceza 200 euro olarak belirlenirken, ayrıca belediye tarafından yapılacak zorunlu temizlik masrafları da mülk sahibinden tahsil edilecek.

Ayrıca, 1 Mayıs - 31 Ekim tarihleri arasındaki yangın sezonu boyunca arsa sahiplerinin temizlik işlemlerini sürdürmesi zorunlu olacak.

Detaylı bilgi almak isteyenler Gümülcine Belediyesi Çevre, Temizlik ve Geri Dönüşüm Müdürlüğü ile 25310 22810 numaralı telefondan ya da e.laspa@komotini.gr elektrinik posta adresinden iletişime geçebilir.


Haberler


Üç azınlık ilkokulu daha kapatılıyor!

İskeçe için hayvancılık desteği artırıldı

AP’deki 3 grup, AB’yi Gazze’deki soykırımı sona erdirmeye çağırdı

“Yunanistan’da hükümet, yüksek mahkeme başkanlarının belirlenmesinde hukukun üstünlüğünü ihlal ediyor”

Üşekdere köyündeki içme suyu sorununa çözüm

İsrail basınına göre Tel Aviv yönetimi Atina’daki büyükelçiliği personelini tahliye etti

Eyalet Başkanlığı GAT Gençlik Festivaline desteğini geri çekti

Batı Trakyalı gençler 3. Balkan Gençlik Buluşmaları Yaz Kampında Edirne’de buluştu

2025 TR-YÖS/2 sınavı takvimi açıklandı

Ortopedi Uzmanı Dr. Kenan Gagalı muayenehanesini açtı

BTAYTD, AGİT Helsinki 50+ konferansına katıldı

Burhan Baran’dan Bektaşi–Alevi yasasına tepki