Anasayfa

25-03-2025
Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz Batı Trakya’da ziyaretlerde bulundu
Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve beraberindeki heyet, 24 Mart Pazartesi günü Batı Trakya’da bir dizi ziyaretlerde bulundu.
25 Mart 2025 Salı



Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve beraberindeki heyet, 24 Mart Pazartesi günü Batı Trakya’da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Batı Trakya ziyaretinde Yılmaz’a, BTTD Bursa Şube Başkanı Hasan Karaömer de eşlik etti.

İlk olarak Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal’ı ziyaret eden heyet Gümülcine ve İskeçe’de temaslarda bulundu. Gümülcine ve İskeçe’deki azınlık kurum ve kuruluş başkanlarını ziyaret eden Oktay Yılmaz, sosyal medya hesabından şu paylaşımlarda bulundu: “Bizim gönül coğrafyamız sınırların ötesinde, kalpten kalbe kurulan bir köprü… Batı Trakya da bu köprünün en kadim adımlarından biri. Gümülcine Müftüsü Sn. İbrahim Şerif’i, Gümülcine Türk Gençler Birliğini, İskeçe Müftüsü Sn. Mustafa Trampa’yı ziyaret ederek, Batı Trakya davasına uzun yıllar hizmet ve liderlik etmiş İskeçe Seçilmiş Müftüsü Sn. Ahmet Mete’yi kabri başında dualarla yâd ettik.”

SADIK AHMET KABRİNİ ZİYARET
Heyet, Batı Trakya Türk Azınlığının lideri Dr. Sadık Ahmet’in kabrini de ziyaret etti. Ziyaretle ilgili yapılan paylaşımda, "Sadık Ahmet yalnızca bir isim değil, direnişin ve adanmışlığın simgesiydi. Adını ilçemizde gururla yaşatıyor, mücadelesini unutmuyoruz. Ruhu şad, mekânı cennet olsun." ifadelerine yer verildi.

KOZLUKEBİR BELEDİYE BAŞKANI ERDEM HÜSEYİN’E ZİYARET
Batı Trakya ziyareti kapsamında Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve beraberindeki heyet, Kozlukebir Belediyesine de bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaretle ilgili Belediye Başkanı Erdem Hüseyin, “Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Sn. Oktay Yılmaz, BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Sn. Hasan Karaömer ve yönetim kurulu üyeleri, dün akşam iftar öncesi Belediyemize nezaket ziyareti gerçekleştirdiler. Bu anlamlı ziyaretten dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz.” açıklamasında bulundu.
Heyet aynı akşam Kozlukebir Belediyesine bağlı Bıyıklıköy’de düzenlenen toplu iftara katıldı.

Haberler


Maronya – Taşlık sahil yolu projesinde inceleme: Tamamlanma süresi uzayabilir

Çınar Camii davasında kritik gün

Erdoğan–Vartholomeos görüşmesinde Heybeliada Ruhban Okulu için ’yeşil ışık’ iddiası

Caner İmam’dan İlhan Ahmet’e yanıt: ’Spor projesi başvurusu yapıldı’

PosoKanei uygulaması hizmete girdi: Vatandaşlar market fiyatlarını karşılaştırabilecek

BTAYTD’den Eyalet Başkanı Topsidis’e nezaket ziyareti

Tine ve Kırlangıç adalarında su sıkıntısı için olağanüstü hal ilan edildi  

Zeybek’ten Tarım Bakanlığın yanıtına tepki

Çörekköy Sınır Kapısı için 15 milyon euroluk modernizasyon projesi

İskeçe’de suya zam kararı meclisten geçti

İskeçe Çınar Camii davası 18 Haziran Perşembe günü

Kızılhaçtan balon balığı uyarısı