28-03-2025
Kaselakis’ten Batı Trakya nükleer santral önerisi
Demokrasi Hareketi lideri Stefanos Kaselakis Batı Trakya’ya nükleer santral kurulmasını önerdi.

Demokrasi Hareketi lideri Stefanos Kaselakis Batı Trakya’ya nükleer santral kurulmasını önerdi.
Selanik’te yaptığı konuşmada ekonomik reform önerilerini açıklayan Kasselekis, ülkenin ekonomik kalkınması için hazırladığı 6+1 maddelik reform paketini tanıttı.
Kasselekis, enerji bağımsızlığının sağlanması için yeni enerji stratejileri geliştirilmesi gerektiğini savunarak, modern linyit santrallerinden faydalanılması ve Batı Trakya’da bir nükleer santral kurulması gibi öneriler sundu. Ayrıca, ülkenin doğal gaz ve LNG’ye olan bağımlılığının azaltılması gerektiğini vurguladı.
Kasselekis’in sunduğu reform paketi şu başlıklardan oluşuyor:
Güçlü Üretim: Sanayi bölgelerinin modernize edilmesi, küçük işletmelere yönelik desteklerin artırılması ve enerji stratejilerinin yeniden gözden geçirilmesi.
Adil Vergilendirme: %99’luk kesim için vergi indirimi, KDV’nin %24’ten %15’e düşürülmesi ve düşük gelirli kiracılar için stopaj vergisinin %15’ten %5’e indirilmesi.
Sürdürülebilir Emeklilik Sistemi: Kademeli olarak emeklilere yönelik kesintilerin kaldırılması ve İskandinav modeli bir sigorta sistemine geçilmesi.
Serbest Girişimcilik: İşletmeler için dijitalleşme, ruhsat süreçlerinin hızlandırılması ve araştırma merkezlerinin teşvik edilmesi.
Stratejik Altyapı: Ulaşım ve enerji ağlarının modernize edilmesi, akıllı şebekeler kurulması.
Likiditeyi Artırma: 2020 iflas yasasının kaldırılması ve konut kredilerinde borç yapılandırmalarının genişletilmesi.
Yeni Mali Model: Ulusal Yatırım Fonunun kurulması, kamu sözleşmelerinde daha şeffaf ve hızlı süreçlerin uygulanması.