Anasayfa

31-03-2025
Büyükelçi Çağatay Erciyes’ten Batı Trakya ziyareti
Ramazan Bayramı dolayısıyla Batı Trakya’ya gelen Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes bir dizi temaslarda bulundu.
31 Mart 2025 Pazartesi



Ramazan Bayramı dolayısıyla Batı Trakya’ya gelen Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes bir dizi temaslarda bulundu.

İlk olarak 30 Mart Pazar günü Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğundaki bayramlaşma törenine katılan Erciyes burada soydaşlarla bir araya geldi. Ardından Gümülcine Türk Gençler Birliğindeki bayramlaşma etkinliğine katıldı. Erciyes, Gümülcine’de son olarak Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’i makamında ziyaret etti.

Erciyes’in bir sonraki durağı İskeçe oldu. İskeçe’de ilk olarak Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’yı ziyaret ederek müftülükteki soydaşlarla bayramlaştı.

Erciyes’in Batı Trakya’daki son ziyareti ise İskeçe Türk Birliği oldu. Büyükelçi burada İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve soydaşlar tarafından karşılandı. Ozan Ahmetoğlu İTB’nin faaliyetleir ve yürütülen hukuki mücadele hakkında bilgi verdi. Büyükelçi Erciyes ise Türkiye’nin Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığının sorunlarını her platformda dile getirdiğini ve azınlığa desteğin devam edeceğini vurguladı.

Haberler


Annelere istihdam desteği: 10 bin kişilik program açıldı

Yerapetritis: “Ege’de ikinci deniz parkı ve kara suları genişlemesi yolda”

Sofulu’da uyuşturucu operasyonu

Rodop ilinde çiçek hastalığı nedeniyle 5 sürü daha itlaf edildi

Hollandalı Bakan sınır çitini ve göç merkezlerini ziyaret etti

Gümülcine’de Miraç Kandili programları yoğun katılımla gerçekleşti

Paşevik’te Miraç Kandili programı yoğun katılımla gerçekleşti

Kadınlardan Miraç Kandili etkinliği

Eğitim Bakanı Zaharaki’den Başkonsolos Ünal’ın okul ziyaretlerine yanıt

Yunanistan ilk Belharra fırkateynini teslim aldı

Fidan: Miçotakis – Erdoğan görüşmesi şubatta planlanıyor

Süpermarketlerde yeni zam dalgası: Artışlar yüzde 50’ye ulaşıyor