Anasayfa

02-04-2025
İngiltere’deki Batı Trakyalı Türkler bayram yemeğinde bir araya geldi
İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği tarafından organize edilen geleneksel “Bayram Yemeği” 31 Mart Pazartesi günü Londra’daki bir restoranda gerçekleşti.
2 Nisan 2025 Çarşamba

İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği tarafından organize edilen geleneksel “Bayram Yemeği” 31 Mart Pazartesi günü Londra’daki bir restoranda gerçekleşti.

Etkinliğin açılışında konuşan dernek başkanı Ercüment Mustafaoğlu, katılımcıların bayramlarını kutlayarak, bayramların İngiltere’de yaşayan Batı Trakyalıların bayram sevincini paylaşmaları ve aralarındaki dayanışmayı güçlendirmeleri açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Mustafaoğlu, çok kültürlü bir ülkede yaşadıklarını belirterek, çocuklarının kendi kültürlerini anlamaları ve yaşatmaları için çaba sarf ettiklerini ifade etti.

Konuşmasının devamında pandemi nedeniyle bu tür etkinliklerin aksadığını hatırlatan Mustafaoğlu, bundan sonra üyelerin bir araya gelmesine vesile olacak organizasyonları daha sık gerçekleştireceklerini söyledi.

Londra’da yaşayan Batı Trakyalı soydaşlar dört saat süren etkinlikte hem hasret giderdi, hem de bol bol sohbet ederek keyifli vakit geçirdi.


Haberler


İskeçe ovasında bu yıl da güreş coşkusu yaşandı

AB’den uyarı: Yunanistan, KDV direktiflerini uygulamadığı için yargıya gidebilir

Eski bakanın oğulları silah yasasını ihlalden gözaltında

Atina’da taksiciler iki günlüğüne kontağı kapattı

Halk Birliğinden tehlikeli atık yakımına tepki

ABTTF: “Yunanistan hukukun üstünlüğünü hiçe sayıyor”

Gümülcine Belediyesinde yeni başkanlar belirlendi

İstanbul’da Gazze toplantısı

Tabii, buna hayat denirse!..

Çipras’ın geri dönüşü , Samaras’ın hesapları, PASOK’un durağanlığı ve siyasetteki yeni yapılanma

Mevlid-i Nebî

Hastanede rüşvet skandalı