Anasayfa

03-04-2025
Özgür Ferhat’ın dokunulmazlığı kaldırıldı
Gümülcineli gazeteci Nikos Arvanitis’in açtığı dava üzerine, Rodop Yeni Sol Milletvekili Özgür Ferhat’ın yargılanmasına izin verilmesi amacıyla dokunulmazlığı kaldırıldı.
3 Nisan 2025 Perşembe

Gümülcineli gazeteci Nikos Arvanitis’in açtığı dava üzerine, Rodop Yeni Sol Milletvekili Özgür Ferhat’ın yargılanmasına izin verilmesi amacıyla dokunulmazlığı kaldırıldı.

Meclis Genel Kurulunda bugün (3 Nisan Perşembe) yapılan oylamada, Özgür Ferhat’ın dokunulmazlığının kaldırılması lehinde 227 evet, 36 hayır oyu kullanıldı.

Hatırlanacağı üzere, Temmuz 2022’de KomotiniPress adlı internet sitesinin yöneticisi Nikos Arvanitis’in Batı Trakya Türk Azınlığının siyasetçilerini hedef alan yayınları üzerine, bölgedeki Türk azınlık siyasetçileri ve sivil toplum kuruluşu başkanları yayımladıkları ortak açıklama ile azınlık üyelerine, siyasetçilere, yerel yöneticilere, kurum ve kuruluş temsilcilerine ve özel şahıslara yönelik saldırgan ve hakaret içerikli saldırıları kınamıştı.

Arvanitis ise açıklamayı imzalayan 17 kişi hakkında dava açmıştı.

Bu arada, Özgür Ferhat söz konusu dosyanın meclise ulaşmasının ardından, kendisi de dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etmişti.

Haberler


Annelere istihdam desteği: 10 bin kişilik program açıldı

Yerapetritis: “Ege’de ikinci deniz parkı ve kara suları genişlemesi yolda”

Sofulu’da uyuşturucu operasyonu

Rodop ilinde çiçek hastalığı nedeniyle 5 sürü daha itlaf edildi

Hollandalı Bakan sınır çitini ve göç merkezlerini ziyaret etti

Gümülcine’de Miraç Kandili programları yoğun katılımla gerçekleşti

Paşevik’te Miraç Kandili programı yoğun katılımla gerçekleşti

Kadınlardan Miraç Kandili etkinliği

Eğitim Bakanı Zaharaki’den Başkonsolos Ünal’ın okul ziyaretlerine yanıt

Yunanistan ilk Belharra fırkateynini teslim aldı

Fidan: Miçotakis – Erdoğan görüşmesi şubatta planlanıyor

Süpermarketlerde yeni zam dalgası: Artışlar yüzde 50’ye ulaşıyor