Anasayfa

04-04-2025
Kladis Eyalet Meclisine tarım ve hayvancılık sorunlarıyla ilgili soru yöneltti
Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Meclis Üyesi Dionisis Kladis, bölgedeki çiftçilerin ve hayvan yetiştiricilerinin karşı karşıya kaldığı sorunlarla ilgili olarak Eyalet Başkanına ve Eyalet Meclisine bir soru önergesi sundu.
4 Nisan 2025 Cuma

Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Meclis Üyesi Dionisis Kladis, bölgedeki çiftçilerin ve hayvan yetiştiricilerinin karşı karşıya kaldığı sorunlarla ilgili olarak Eyalet Başkanına ve Eyalet Meclisine bir soru önergesi sundu.

KKE’nin desteklediği Halk Birliği (Laiki Sispirosi) Listesi Başkanı Kladis, sorusunda, yonca üreticilerinin tazminat kapsamı dışında bırakılması ve koyun çiçeği hastalığı nedeniyle hayvanlarını kaybeden yetiştiricilerin yem stoklarını değerlendirememesi gibi sorunlara dikkat çekerek, yetkililerin bu konularda ne gibi adımlar atmayı planladığını sordu.

Bazı yonca üreticilerinin tazminat alamamasının mağduriyet yarattığını belirten Kladis, koyun çiçeği hastalığından etkilenen yetiştiricilerin de büyük kayıplar yaşadığını vurguladı. Hastalık nedeniyle hayvanlarını kaybeden yetiştiricilerin, daha önce stokladıkları yemleri kullanamadığını belirten Kladis, bu yemleri satışa da çıkaramadıklarını vurguladı.

Kladis, küçükbaş hayvanların Meriç ili dışına sevkinin yasaklanmasının, yerel mezbahalardaki kapasite ve personel yetersizliğiyle birleşerek koyun çiçeği hastalığından etkilenmeyen hayvan yetiştiricilerini de zor durumda bıraktığını ifade etti.

Kladis, Eyalet Başkanına şu soruları yöneltti:

1. Yonca üreticilerinin tazminat alabilmesi için eyalet yönetimi hangi adımları atacak?

2. Hayvan yetiştiricilerinin, çiçek hastalığı nedeniyle kullanılamayan yem stokları için tazminat alması sağlanacak mı?

3. Küçükbaş hayvan sevkiyatına yönelik kısıtlamaların kaldırılması ve bölgedeki mezbahaların kapasitesinin artırılması için hangi önlemler alınacak?

Haberler


Batı Trakyalı 17 Türk azınlık temsilcisi mahkemeye sevk edildi

AB çocuklar için yaş doğrulama uygulamasını hayata geçiriyor

OPEKEPE skandalı meclis gündeminde: SİRİZA ve Yeni Sol’dan soruşturma komisyonu talebi

Hüseyin Zeybek: “OPEKEPE skandalıyla milyonlarca euro kayboldu hükümet sessiz”

15 Temmuz şehitleri, Türkiye’nin Atina Büyükelçiliğinde anıldı

DEB Partisinden “Bir Lider, Bir Dava” video serisi

15 Temmuz şehitleri Gümülcine Başkonsolosluğunda anıldı

TİKA’da devir teslim töreni

Merhum Müftü Mete kabri başında anıldı

2025 Alantepe Yağlı Güreşleri’nin ağası Ahmet Akraba oldu

Yunanistan’dan Türk azınlığı dini açıdan bölme girişimi!

Batı Trakyalı Ceyda Belük ODTÜ’de okul birincisi oldu