Anasayfa

04-04-2025
Gümülcine Belediyesi 2025 Avrupa Entegrasyon ve Çeşitlilik Başkenti Ödülüne aday
Gümülcine Belediyesi, yaptığı başvurunun ardından 2025 Avrupa Entegrasyon ve Çeşitlilik Başkentleri Ödülü aday listesine dahil edildi.
4 Nisan 2025 Cuma

Gümülcine Belediyesi, yaptığı başvurunun ardından 2025 Avrupa Entegrasyon ve Çeşitlilik Başkentleri Ödülü aday listesine dahil edildi.

Adaylık ile ilgili olarak Gümülcine Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Adaylığımız, her vatandaşın kendini ait hissettiği ve gelişebildiği kapsayıcı ve eşitlikçi bir sosyal ortam yaratma taahhüdümüzün tanınmasıdır. Bu ödül, tüm şehir tarafından yürütülen sistematik ve metodik bir çalışmanın sonucudur.” ifadelerine yer verildi.

Söz konusu ödül Avrupa Komisyonu tarafından kapsayıcılık ve çeşitliliğin teşvik edilmesinde öncü olan ve toplumların gelişimine katkıda bulunan belediyelere, şehirlere ve bölgelere veriliyor.

Gümülcine şehri finalde Paris, Braga, Krakow, Salzburg, Utrecht, Zaragoza gibi büyük Avrupa şehirleriyle yarışacak.

Ödülü kazanan şehirler 29 Nisan Salı günü Brüksel’de düzenlenecek törende açıklanacak. Ödül töreni internetten canlı olarak yayınlanacak.

Haberler


Gümülcine’de okullararası geri dönüşüm maratonu başlıyor

Maden sahasının kiralanması ve şirket bağışı tepki çekti

Batı Nil virüsü sonbaharda da etkisini sürdürüyor

Tarihi Beyazıt Camiinin açılışının kasım ayında yapılması bekleniyor

Kalkanca sakininden belediyeye çağrı: Çalışmalar ne zaman tamamlanacak?

GTGB Yeni Nesil Kolunun yeni yönetimi belirlendi

Doğu Makedonya - Trakya Eyaletinden Brüksel’de Avrupa Birliği girişimleri

ABTTF: Batı Trakya Türk Azınlığının sorunları görmezden geliniyor

Rodos’ta sel can aldı

Özgür Ferhat’tan mazot desteğinin artırılması talebi

ABD’nin Atina Büyükelçisi Guilfoyle istifa etti

Avrupa’da ayrımcılık: Batı Trakya’da Türk azınlık okulları bir bir kapanıyor