Anasayfa

09-04-2025
Hayat pahalılığına karşı 24 saatlik grev
Kamu ve özel sektör çalışanları, hükümetin hayat pahalılığına karşı etkili önlemler almaması nedeniyle 24 saatlik greve gitti. İş bırakma eylemi, İşçi Sendikaları Konfederasyonu (GSEE) ve Memur Sendikaları Konfederasyonu (ADEDY) öncülüğünde gerçekleşti. Greve, Yunanistan Komünist Partisine (KKE) bağlı PAME sendikası da destek verdi.
9 Nisan 2025 Çarşamba



Kamu ve özel sektör çalışanları, hükümetin hayat pahalılığına karşı etkili önlemler almaması nedeniyle 24 saatlik greve gitti. İş bırakma eylemi, İşçi Sendikaları Konfederasyonu (GSEE) ve Memur Sendikaları Konfederasyonu (ADEDY) öncülüğünde gerçekleşti. Greve, Yunanistan Komünist Partisine (KKE) bağlı PAME sendikası da destek verdi.

Grevin merkezinde, son dönemde artan enflasyon ve temel tüketim ürünlerindeki fiyat artışlarının çalışanlar üzerindeki baskısı yer alıyor. Sendikalar, maaşların yetersiz kaldığını, kamu hizmetlerine yapılan kesintilerin derinleştiğini ve sosyal hakların giderek budandığını vurguluyor.

Eylem kapsamında başkent Atina’da büyük bir gösteri düzenlendi. Binlerce işçi ve memur sabah saatlerinde kent merkezinde toplanarak parlamento binasına yürüdü. “Maaşlar yoksulluk sınırının altında!”, “Zenginler için değil, halk için bütçe!” ve “Gerçek zam, insanca yaşam!” yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, hükümeti daha adil bir ekonomik politika izlemeye çağırdı.

Grev, başta kamu ulaşımı olmak üzere pek çok sektörde hayatı durma noktasına getirdi. Tren ve feribot seferleri iptal edilirken, okullarda dersler yapılmadı, hastanelerde sadece acil servisler hizmet verdi.

FOTO: AA



Haberler


İskeçe Müftülüğünün mukabele programı tamamlandı

Batı Trakya Türk Azınlık Heyeti Ankara’da temaslarda bulundu

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulunda öğrenci şenliği

Reha Muhtar hayatını kaybetti

Hüseyin Zeybek: “Bağımsız milletvekili olarak İskeçe halkının çıkarlarını savunmaya devam edeceğim”

Efi Ahçioglu milletvekilliğinden istifa etti

16. Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası için kayıtlar başladı

Rodop Eyalet Biriminden çocuklara özel yaz şenliği

Burhan Baran’dan hayvancılık kriziyle ilgili soru önergesi

Topsidis: “Nüfus olmadan kalkınma da olmaz”

İskeçe Azınlık Ortaokuluna kayıtlar 10 Haziran’da başlıyor

Kır Koşusu 36. yılında