Anasayfa

12-04-2025
Atina’da Hellenic Train ofisi önünde bomba patladı
Atina’da Singru Caddesi üzerinde bulunan demir yolu şirketi Hellenic Train’in merkez binası önünde dün akşam (11 Nisan Cuma) bir patlama meydana geldi. Patlayıcı maddenin bir sırt çantasına yerleştirildiği belirtildi. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.
12 Nisan 2025 Cumartesi



Atina’da Singru Caddesi üzerinde bulunan demir yolu şirketi Hellenic Train’in merkez binası önünde dün akşam (11 Nisan Cuma) bir patlama meydana geldi. Patlayıcı maddenin bir sırt çantasına yerleştirildiği belirtildi. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, dün akşam 20.35’te bir gazete ve internet sitesine telefon ederek, yaklaşık 35-40 dakika sonra Helenik Tren’in Atina’daki merkez binasında patlama olacağı yönünde ihbarda bulundu.

Olay yeri inceleme ekipleri, patlamanın gerçekleştiği alandaki bulguları detaylı şekilde incelerken, çevredeki güvenlik kamerası görüntüleri de değerlendirmeye alındı. Yetkililer, faillerin bölgeye nasıl ulaştıklarını ve olay sonrası kaçış güzergâhlarını belirlemeye çalışıyor.

Güvenlik kaynakları, söz konusu eylemin 2024 yılı başında Stadiu Caddesi’ndeki Çalışma Bakanlığı binası önünde gerçekleştirilen bombalı saldırıyla benzerlik taşıdığına dikkat çekti.

Patlamaya ilişkin soruşturma, Terörle Mücadele Birimi tarafından yürütülüyor.

Foto: AA

Haberler


İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulunda kayıt krizi: Bazı öğrencilerin kayıtları iptal edildi

Çanakkale – Limni feribot seferleri başladı

Rodop ilinde yangın riski yüksek

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Türkiye’nin Atina Büyükelçiliğinde anma töreni düzenlendi

Poros Adası’nda su sıkıntısı nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi

AP’de Yunanistan’da hukukun üstünlüğüne ilişkin endişeler bir kez daha gündeme geldi

Gümülcine’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anıldı

Merhum İskeçe Müftüsü Ahmet Mete vefatının dördüncü yılında anıldı

10 milyon euroluk STEP programı tanıtıldı

SİRİZA’da büyük çözülme: 13 milletvekili ayrılığa hazırlanıyor

ABTTF: “Türk ilkokullarının kapatılması eğitim özerkliğinin sistematik tasfiyesidir”

8 Türk azınlık ilkokulu daha kapatılıyor