Anasayfa

12-04-2025
Vergi beyanlarında yeni dönem
Vergi beyannamelerine ilişkin süreçte köklü bir değişime gidiliyor. Bundan böyle beyanname başlangıç ve bitiş tarihleri yasal olarak belirlenecek ve değiştirilmeyecek.
12 Nisan 2025 Cumartesi

Vergi beyannamelerine ilişkin süreçte köklü bir değişime gidiliyor. Bundan böyle beyanname başlangıç ve bitiş tarihleri yasal olarak belirlenecek ve değiştirilmeyecek.

Geçmiş yıllarda sıkça yaşanan tarih değişiklikleri ve süre uzatmaları nedeniyle beyannamelerin bazen eylül ayına kadar sarktığı biliniyordu. Yeni uygulamayla birlikte bu durumun önüne geçilmesi hedefleniyor.

OTOMATİK BEYAN DÖNEMİ BAŞLIYOR
Yeni düzenlemeyle getirilen en önemli yeniliklerden biri, yalnızca tek gelir kaynağı olan maaşlı çalışanlar ve emekliler için beyan sürecinin otomatik hale getirilmesi oldu. Bu gruptaki mükelleflerin beyannameleri artık Yunanistan Vergi Dairesi (AADE) tarafından otomatik olarak doldurulacak ve herhangi bir müdahale yapılmadığı sürece sistem tarafından onaylanacak. Ancak isteyen mükellefler, beyanlarında düzenleme ya da değişiklik yapabilecek.

Bir diğer önemli değişiklik ise kamu kurumlarının vergi sistemine bilgi aktarma zorunluluğu. Artık tüm kamu kurumları, vergi mükelleflerine ait ödeme ve kesinti bilgilerini belirlenen süreler içinde AADE’ye iletmekle yükümlü olacak. Bu yükümlülüğü yerine getirmeyen kurum yetkilileri para cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Yeni sistemle birlikte vergi sürecine dair takvim de netleşiyor. Örneğin, 2025 yılına ait vergi beyannameleri 16 Mart 2026 tarihinde alınmaya başlanacak. Böylece mükellefler, süreç hakkında önceden bilgi sahibi olacak ve son dakikaya kadar beklemek zorunda kalmayacak.

Haberler


Topsidis, Cumhurbaşkanı Tasulas ile görüştü

Karacaoğlan davası ertelendi

Memurlardan bütçe protestosu: 24 saatlik grev

İskeçe’deki çiftçilerden şehir meydanında eylem

Baran: 2026 bütçesi halkın sorunlarına yanıt vermiyor

İskeçe Türk Birliğinin “Bizim İnsanımız” programı yayında

“Yeni Demokrasi tarımı ve hayvancılığı yok oluşa sürüklüyor”

Yassıköy Belediyesi bugün sembolik olarak kapalı

Seçmenin yarısı erken seçim istiyor, kararsızlar yüzde 21

İskeçe Müftülüğünden “Evliliğe İlk Adım” programı

Çiftçi eylemlerinin Türk tarafındaki tır trafiğine olumsuz etkileri sürüyor

Gümülcine Belediyesinden sembolik kapanma kararı