Anasayfa

12-04-2025
Almanya’nın Selanik Başkonsolosu Mustafçova Belediyesini ziyaret etti
Almanya’nın Selanik Başkonsolosu Monica Frank, Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt’u makamında ziyaret etti. Ziyarette Başkonsolos Yardımcısı Mark Strohmenger ve Yunan-Alman Ticaret Odası temsilcileri de yer aldı.
12 Nisan 2025 Cumartesi

Almanya’nın Selanik Başkonsolosu Monica Frank, Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt’u makamında ziyaret etti. Ziyarette Başkonsolos Yardımcısı Mark Strohmenger ve Yunan-Alman Ticaret Odası temsilcileri de yer aldı.

Ziyaret sırasında Kurt, belediyenin geleceğe yönelik altyapı projeleri ve bölgenin ekonomik kalkınması amacıyla yürütülen termal su çalışmaları hakkında heyete bilgi verildi.

Ahmet Kurt ziyaretle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Almanya Federal Cumhuriyeti Selanik Başkonsolosu Bayan Monica Frank ve beraberindeki Başkonsolos Yardımcısı sn. Mark Strohmenger ve Yunan-Alman Ticaret Odası temsilcileri, dün Mustafçova belediyemize ziyarette bulundular. Kendilerini belediyemizde ağırlamaktan büyük onur duyduğumuzu ifade etmek isterim.

Her daim söylediğimizi ısrarla söylemeye devam edelim: temaslarımızı sadece bu milletin menfaati için kurarız. Bugün de bunu yaptık. Gelen heyetle ileriye yönelik gerçekleştireceğimiz altyapı çalışmaları ve özellikle bölgemizi ekonomi alanında kalkındırmak için termal sularla ilgili, yaptığımız çalışmalar, yeni projelerimizle alakalı kendilerine bilgi vererek, ileriye dönük bu tür projelerle alakalı ortak çalışmalarda bulunmak için görüşmelerde bulunduk. Ziyaret sonrası mevcut heyeti, Mustafçova Belediyesi sınırları dahilindeki en büyük cami olan Dolaphan Camii hakkında bilgi verdik.
Milletime arz ederim.”


Haberler


DMT Eyaleti 2027 turizm tanıtım çalışmalarına başladı

ΕLAS’tan Batı Trakya’da altın madenciliğine tepki

120 taksitli borç yapılandırması kasımda başlıyor

Batı Trakya Türk heyeti AGİT konferansında azınlık haklarını gündeme taşıdı

Batı Trakya’nın basın ve sivil toplum deneyimi Ankara’da anlatıldı

Göç ve güvenlikte Türkiye-Yunanistan iş birliği

Türkiye İçişleri Bakanı Çiftçi’den Yunanistan’a ’Güvenlik Diplomasisi’ ziyareti

İskeçe’de 3. Genel Lise öğrencilerinden boykot ve yürüyüş

Balkan Türk toplumlarının ortak meseleleri Edirne’de ele alındı

Katrungalos: Yunanistan-İsrail ilişkileri yeniden ele alınmalı

Doğu Makedonya-Trakya Eyaletinde Halk Sağlığı ve Sosyal Bakım Haftası düzenleniyor

İTB ve GTGB kadınları Kocaeli’de eğitim ve kültür programına katıldı