Anasayfa

14-04-2025
İşitme engellilere verilen yardımda yaş sınırı kaldırıldı
Başbakan Kiriakos Miçotakis, bugüne dek sadece 0-18 yaş arası çocuklara ve 65 yaş üstü bireylere verilen “işitme engellilik yardımı”nın artık tüm yaş gruplarını kapsayacağını açıkladı.
14 Nisan 2025 Pazartesi

Başbakan Kiriakos Miçotakis, bugüne dek sadece 0-18 yaş arası çocuklara ve 65 yaş üstü bireylere verilen “işitme engellilik yardımı”nın artık tüm yaş gruplarını kapsayacağını açıkladı. Yeni uygulama ile yüzde 67 ve üzeri işitme kaybı olan tüm vatandaşlar, yaş ayrımı gözetilmeksizin 391 euro tutarındaki aylık yardımı alabilecek.

Miçotakis, kararı Atina’daki Ulusal Sağırlar Vakfını ziyareti sırasında duyurdu. Başbakan, bu değişikliğin yıllardır süren bir adaletsizliği giderdiğini belirterek, önümüzdeki dönemde işitme engellilerin kamu yayınlarına daha erişilebilir biçimde ulaşabilmeleri için de yeni adımlar atılacağını söyledi.

Yardım başvurularının nisan ayı sonunda alınmaya başlanacağı, başvuru sürecini bu ay içinde tamamlayan kişilere ise ödemelerin mayıs sonunda yapılacağı bildirildi.

Haberler


Gümülcine’de okullararası geri dönüşüm maratonu başlıyor

Maden sahasının kiralanması ve şirket bağışı tepki çekti

Batı Nil virüsü sonbaharda da etkisini sürdürüyor

Tarihi Beyazıt Camiinin açılışının kasım ayında yapılması bekleniyor

Kalkanca sakininden belediyeye çağrı: Çalışmalar ne zaman tamamlanacak?

GTGB Yeni Nesil Kolunun yeni yönetimi belirlendi

Doğu Makedonya - Trakya Eyaletinden Brüksel’de Avrupa Birliği girişimleri

ABTTF: Batı Trakya Türk Azınlığının sorunları görmezden geliniyor

Rodos’ta sel can aldı

Özgür Ferhat’tan mazot desteğinin artırılması talebi

ABD’nin Atina Büyükelçisi Guilfoyle istifa etti

Avrupa’da ayrımcılık: Batı Trakya’da Türk azınlık okulları bir bir kapanıyor