Anasayfa

14-04-2025
İşitme engellilere verilen yardımda yaş sınırı kaldırıldı
Başbakan Kiriakos Miçotakis, bugüne dek sadece 0-18 yaş arası çocuklara ve 65 yaş üstü bireylere verilen “işitme engellilik yardımı”nın artık tüm yaş gruplarını kapsayacağını açıkladı.
14 Nisan 2025 Pazartesi

Başbakan Kiriakos Miçotakis, bugüne dek sadece 0-18 yaş arası çocuklara ve 65 yaş üstü bireylere verilen “işitme engellilik yardımı”nın artık tüm yaş gruplarını kapsayacağını açıkladı. Yeni uygulama ile yüzde 67 ve üzeri işitme kaybı olan tüm vatandaşlar, yaş ayrımı gözetilmeksizin 391 euro tutarındaki aylık yardımı alabilecek.

Miçotakis, kararı Atina’daki Ulusal Sağırlar Vakfını ziyareti sırasında duyurdu. Başbakan, bu değişikliğin yıllardır süren bir adaletsizliği giderdiğini belirterek, önümüzdeki dönemde işitme engellilerin kamu yayınlarına daha erişilebilir biçimde ulaşabilmeleri için de yeni adımlar atılacağını söyledi.

Yardım başvurularının nisan ayı sonunda alınmaya başlanacağı, başvuru sürecini bu ay içinde tamamlayan kişilere ise ödemelerin mayıs sonunda yapılacağı bildirildi.

Haberler


ALCO anketinde Çipras’ın partisi ikinci, Karistianu dördüncü sırada

Çocuk Yardımı başvuruları bugün başladı

Yunanistan’dan ABTTF’nin BM İnsan Hakları Konseyine sunduğu yazılı bildiriye cevap

Chevron’dan Yunanistan’ın batısındaki enerji aramalarına yeni ortaklık

Gümülcine - Makaz yolu yeniden ulaşıma açıldı

Çipras siyasete yeni partiyle dönüyor

Başkonsoloslukta bayram coşkusu

Hüseyin Zeybek’den bayram mesajı

Özgür Ferhat’dan bayram tebriği

Burhan Baran’dan bayram mesajı

Çiğdem Asafoğlu’ndan Kurban bayramı tebriği

Şaban Bandak’tan bayram mesajı