Anasayfa

14-04-2025
Atina’dan Ankara’nın İTB mesajına yanıt
Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Dışişleri Bakanlığının bugün İskeçe Türk Birliğinin kuruluş yıldönümüyle ilgili sosyal medya paylaşımına ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, Lozan Antlaşması’nın bölgede etnik değil, dini azınlığa atıfta bulunduğu belirtildi.
14 Nisan 2025 Pazartesi

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Dışişleri Bakanlığının bugün İskeçe Türk Birliğinin kuruluş yıldönümüyle ilgili sosyal medya paylaşımına ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, Lozan Antlaşması’nın bölgede etnik değil, dini azınlığa atıfta bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, Yunanistan’ın azınlığın dini inançlarına ve kültürel özelliklerine de saygı duyduğu iddia edildi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığının açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Lozan Antlaşması açıktır ve Trakya’daki azınlığı etnik değil, dini bir azınlık olarak açıkça tanımlar.Yunan devleti, Trakya’daki Müslüman azınlığın dini inançlarına ve kültürel özelliklerine tamamen saygı göstermektedir. Ayrıca, azınlık mensubu Yunan vatandaşlarına yasalar önünde tam eşitlik sağlamaktadır.”

TÜRK DIŞİŞLERİ BAKANLIĞININ YIL DÖNÜMÜ KUTLAMASI
Türkiye Dışişleri Bakanlığı bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, İskeçe Türk Birliğinin 98. kuruluş yıldönümünü kutlamıştı.

Paylaşımda şu ifadelere yer verilmişti: “Batı Trakya Türk Azınlığının en eski sivil toplum kuruluşu olan İskeçe Türk Birliğinin 98. kuruluş yıldönümü kutlu olsun! Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları uyarınca, Birliğin kendi ismini kullanması doğrultusundaki haklı çabalarını ve onurlu mücadelesini destekliyoruz.”

Haberler


Danışma Kurulu üyeleri Antalya Diplomasi Forumu’nda temaslarda bulundu

Atina’da taksiciler 24 saatlik grevde

Sivrisineklere karşı havadan ilaçlama başladı

ABTTF’den Yunanistan Dışişleri Bakanlığına tepki: “Toplumumuzun kimliği inkâr ediliyor”

Özgür Ferhat, hayvan yetiştiricilerinin sorunlarını Tarım Bakanlığına iletti

Edirne Dini İhtisas Merkezi Balkanlar’a da hizmet verecek

‘Thisavros Barajı’ndaki su kesintisi bölge tarımını tehdit ediyor’

İskeçe Türk Birliği genel kurula hazırlanıyor

İzmir’de Balkanlar ve Rodos – İstanköy paneli

Avrupa, 2024’te en sıcak yılı yaşadı

Atina’dan Ankara’nın İTB mesajına yanıt

İşitme engellilere verilen yardımda yaş sınırı kaldırıldı