Anasayfa

14-04-2025
Atina’dan Ankara’nın İTB mesajına yanıt
Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Dışişleri Bakanlığının bugün İskeçe Türk Birliğinin kuruluş yıldönümüyle ilgili sosyal medya paylaşımına ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, Lozan Antlaşması’nın bölgede etnik değil, dini azınlığa atıfta bulunduğu belirtildi.
14 Nisan 2025 Pazartesi

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Dışişleri Bakanlığının bugün İskeçe Türk Birliğinin kuruluş yıldönümüyle ilgili sosyal medya paylaşımına ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, Lozan Antlaşması’nın bölgede etnik değil, dini azınlığa atıfta bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, Yunanistan’ın azınlığın dini inançlarına ve kültürel özelliklerine de saygı duyduğu iddia edildi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığının açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Lozan Antlaşması açıktır ve Trakya’daki azınlığı etnik değil, dini bir azınlık olarak açıkça tanımlar.Yunan devleti, Trakya’daki Müslüman azınlığın dini inançlarına ve kültürel özelliklerine tamamen saygı göstermektedir. Ayrıca, azınlık mensubu Yunan vatandaşlarına yasalar önünde tam eşitlik sağlamaktadır.”

TÜRK DIŞİŞLERİ BAKANLIĞININ YIL DÖNÜMÜ KUTLAMASI
Türkiye Dışişleri Bakanlığı bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, İskeçe Türk Birliğinin 98. kuruluş yıldönümünü kutlamıştı.

Paylaşımda şu ifadelere yer verilmişti: “Batı Trakya Türk Azınlığının en eski sivil toplum kuruluşu olan İskeçe Türk Birliğinin 98. kuruluş yıldönümü kutlu olsun! Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları uyarınca, Birliğin kendi ismini kullanması doğrultusundaki haklı çabalarını ve onurlu mücadelesini destekliyoruz.”

Haberler


Soğuk hava ve kar uyarısı

Azınlığın iradesi nerede, milletvekili nerede?

Dedeağaç’ta fırtına büyük hasara yol açtı

Çiftçiler diyaloğa “evet”, mitinge “hayır” dedi

YTB Başkanı Turus: “Batı Trakya Türk Azınlığının müftü seçme hakkı ihlal ediliyor”

Muratlı köyünde kaybolan soydaştan hâlâ haber yok

Türkiye Bursları 2026 başvuruları başladı

Batı Trakya Köyler Ansiklopedisi, azınlık kurum ve kuruluşlarına teslim edildi

“Rumuz Goncagül” Gümülcine’de sahnelenecek

Kozlukebir Belediyesi veteriner hekim İsmail Halilbaşı ile sözleşme imzaladı

Batı Trakya Türk Azınlığının tepkilerine rağmen Dimetoka’ya yeni müftü atandı

“Rodoplu kiraz üreticileri aylardır tazminat bekliyor”