Anasayfa

14-04-2025
Atina’dan Ankara’nın İTB mesajına yanıt
Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Dışişleri Bakanlığının bugün İskeçe Türk Birliğinin kuruluş yıldönümüyle ilgili sosyal medya paylaşımına ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, Lozan Antlaşması’nın bölgede etnik değil, dini azınlığa atıfta bulunduğu belirtildi.
14 Nisan 2025 Pazartesi

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Dışişleri Bakanlığının bugün İskeçe Türk Birliğinin kuruluş yıldönümüyle ilgili sosyal medya paylaşımına ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, Lozan Antlaşması’nın bölgede etnik değil, dini azınlığa atıfta bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, Yunanistan’ın azınlığın dini inançlarına ve kültürel özelliklerine de saygı duyduğu iddia edildi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığının açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Lozan Antlaşması açıktır ve Trakya’daki azınlığı etnik değil, dini bir azınlık olarak açıkça tanımlar.Yunan devleti, Trakya’daki Müslüman azınlığın dini inançlarına ve kültürel özelliklerine tamamen saygı göstermektedir. Ayrıca, azınlık mensubu Yunan vatandaşlarına yasalar önünde tam eşitlik sağlamaktadır.”

TÜRK DIŞİŞLERİ BAKANLIĞININ YIL DÖNÜMÜ KUTLAMASI
Türkiye Dışişleri Bakanlığı bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, İskeçe Türk Birliğinin 98. kuruluş yıldönümünü kutlamıştı.

Paylaşımda şu ifadelere yer verilmişti: “Batı Trakya Türk Azınlığının en eski sivil toplum kuruluşu olan İskeçe Türk Birliğinin 98. kuruluş yıldönümü kutlu olsun! Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları uyarınca, Birliğin kendi ismini kullanması doğrultusundaki haklı çabalarını ve onurlu mücadelesini destekliyoruz.”

Haberler


Yunanistan’da doğum oranları 2025’te geriledi

Çınar davası sanıklarından ortak açıklama

SEÇEK Derneği’nin yeni başkanı Hasan Bekirusta

Zeybek’ten Egnatia Otoyolu geçiş kartları için bakanlığa soru önergesi

İskeçe Türk Birliğinden Çamlar Denizi’nde büyük piknik etkinliği

Çınar Camii davasında mücadele mesajı: Karar istinafa götürülecek

Çınar Camii davasında karar açıklandı

Çınar Camii davasında 12 saati aşan maraton duruşma

Maronya – Taşlık sahil yolu projesinde inceleme: Tamamlanma süresi uzayabilir

Çınar Camii davasında kritik gün

Erdoğan–Vartholomeos görüşmesinde Heybeliada Ruhban Okulu için ’yeşil ışık’ iddiası

Caner İmam’dan İlhan Ahmet’e yanıt: ’Spor projesi başvurusu yapıldı’