Anasayfa

15-04-2025
Özgür Ferhat, hayvan yetiştiricilerinin sorunlarını Tarım Bakanlığına iletti
Rodop Yeni Sol Milletvekili Özgür Ferhat, son dönemde bulaşıcı hayvan hastalıklarından ciddi şekilde etkilenen küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin karşılaştığı sorunları Tarım ve Gıda Bakanlığına iletti.
15 Nisan 2025 Salı

Rodop Yeni Sol Milletvekili Özgür Ferhat, son dönemde bulaşıcı hayvan hastalıklarından ciddi şekilde etkilenen küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin karşılaştığı sorunları Tarım ve Gıda Bakanlığına iletti.

Ferhat, yem maliyetlerindeki artış, bulaşıcı hastalıklar nedeniyle yaşanan büyük hayvan kayıpları ve uzun süredir kesime gönderilemeyen kuzu ile oğlaklarla ilgili yaşanan sıkıntıları gündeme taşıdı. Bu çerçevede, Tarım ve Gıda Bakanlığı Genel Sekreteri Yorgos Stratakos ile bir çalışma toplantısı gerçekleştiren milletvekili, Rodop ilindeki yetiştiricilerin temel sorunlarını detaylı şekilde aktardı.

Görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada aşağıdaki başlıkların ele alındığı belirtildi:

-Hayvan hastalıkları nedeniyle sürüsünü kaybeden üreticilerin yeniden yüzde yüz devlet desteğiyle hayvan alabilmesi için 5.2 Destek Programı’nın (Metro 5.2) etkin şekilde devreye alınması.

-Artan maliyetler karşısında yem desteği sağlanması.

-Paskalya ve 1 Mayıs öncesinde, uzun süredir kesilemeyen kuzu ve oğlakların kesimi ve pazarlanması konusunda kasaplar ve mezbahalarla ilgili yaşanan sıkıntılara çözüm üretilmesi.

Son olarak yapılan görüşmelerden ve genel sekreterden alınan bilgiler ışığında umutlu olduklarını belirten Ferhat, “Yerel ekonomimizin ve geleneklerimizin temel direği olan üreticilerimizin yanında olmak bizim için tartışmasız bir önceliktir. Onlarla birlikteyiz, çözüm arayışındayız ve hayvancılık sektörünün ayakta kalması için mücadelemizi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.








Haberler


Makedon Dili Merkezi’nin davası bir yıl ertelendi

İnanç Mustafaoğlu’ndan İskeçe’deki su zammına tepki

Gümülcine Müftülüğü Kur’an Kursu öğreticilerine eğitim semineri düzenledi

Lavrio ihalesine İsrailli şirket de katıldı

Miçotakis: “Savunmaya milyarlar harcadık ancak yerli sanayimiz gelişmedi”

Türkçe ders kitapları Batı Trakya’ya geldi

Dağ köyleri ve uzak adalarda istihdama devlet desteği

Eğitim Bakan Yardımcısı Papaioannu Türkçeyi “zorunlu homojenleştirme aracı” olarak tanımladı

Yunanistan’da aile içi şiddet nedeniyle 35 bin kişi gözaltına alındı

Telefon dolandırıcılığına karşı cezalar artırılacak

Pamuk üreticilerinin 31,7 euroluk desteği için belirsizlik sürüyor

Başkonsolos Aykut Ünal için veda etkinliği düzenlendi