Anasayfa

15-04-2025
Danışma Kurulu üyeleri Antalya Diplomasi Forumu’nda temaslarda bulundu
Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu üyeleri, 11-13 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 4. Antalya Diplomasi Forumu’na katılarak çeşitli temaslarda bulundu. Türkiye Dışişleri Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve 155 farklı ülkeden temsilcinin yer aldığı forumda, azınlık sorunları uluslararası düzeyde gündeme taşındı.
15 Nisan 2025 Salı



Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu üyeleri, 11-13 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 4. Antalya Diplomasi Forumu’na katılarak çeşitli temaslarda bulundu. Türkiye Dışişleri Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve 155 farklı ülkeden temsilcinin yer aldığı forumda, azınlık sorunları uluslararası düzeyde gündeme taşındı.

Forum kapsamında Danışma Kurulu üyeleri; Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcıları Mehmet Kemal Bozay ve Nuh Yılmaz, Türkiye Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Avrupa Parlamentosu Milletvekili İlhan Küçük, Türkiye Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürleri Burak Özügergin ve Ahmet Demirer, Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı Genel Müdürü Tuba Korkmaz, YÖK Başkanı Erol Özvar, AK Parti Dış İlişkiler Başkanı Zafer Sırakaya, Şam Büyükelçisi Burhan Köroğlu, Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Mahmut Mustafa Özdil, TÜRKSAM Başkanı Sinan Oğan, Kırcaali Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Müzekki Ahmet ile birçok diplomat ve siyasetçiyle bir araya geldi.

Yapılan görüşmelerde Batı Trakya Türk Azınlığının karşılaştığı temel sorunlar dile getirildi.

Danışma Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “Forum süresince bizleri en iyi şekilde ağırlayan T.C. Dışişleri Bakanlığına, çalışanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verildi.

Antalya Diplomasi Forumu, diplomatik ilişkiler ve bölgesel meselelerin tartışıldığı önemli bir uluslararası buluşma noktası olmayı sürdürüyor.

Haberler


Lüksemburg’da Yerapetritis - Fidan görüşmesi

Dionisis Savvopulos hayatını kaybetti

Ülkeden ayrılmayan göçmenlere hapis cezası

Gümülcine Belediyesinden öğrencilere geri dönüşüm yarışması

DMT bölgesinde şimdi de mavi dil vakaları çıktı

FUEN TAG uluslararası STK’lar konferansı genel kuruluna katıldı

Zeybek’ten azınlık öğrencilerinin yatay geçiş hakkı için soru önergesi

Atina’daki Filistin Temsilcisi Yunanistan’a Filistin devletini tanıma çağrısı yaptı

Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti bölge ürünlerini dünya pazarına sunmak istiyor

Seçmenin önceliği günlük yaşamın iyileştirilmesi

Batı Trakyalı doktorun başkanlığındaki ekipten gururlandıran başarı

Yassıköy Belediyesi, filosuna üç yeni aracı daha kattı