Anasayfa

22-04-2025
Kozlukebir Belediyesinden su uyarısı: Bahçelere ve tarlalara şebeke suyu verilmeyecek
Kozlukebir Belediyesi bahçelere, tarlalara ve özellikle zeytinliklere içme suyu şebekesinden hat verilmeyeceğini duyurdu. Belediye Başkanı Erdem Hüseyin, geçen yaz bazı köylerde yaşanan su sıkıntılarını hatırlatarak, halktan bu konuda anlayış beklediklerini ifade etti.
22 Nisan 2025 Salı

Kozlukebir Belediyesi bahçelere, tarlalara ve özellikle zeytinliklere içme suyu şebekesinden hat verilmeyeceğini duyurdu. Belediye Başkanı Erdem Hüseyin, geçen yaz bazı köylerde yaşanan su sıkıntılarını hatırlatarak, halktan bu konuda anlayış beklediklerini ifade etti.

Alınan karara uyulmaması halinde ağır para cezası uygulanacağını kaydeden Erdem Hüseyin yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“İnsanların su gereksinimi ile mevcut su kaynakları arasındaki uçurum Kozlukebir Belediyemizde de olduğu gibi dünyanın pek çok yerinde gittikçe büyümektedir. Yer altı su düzeylerinin inanılmayacak derecede hızlı düşüşü, suların akıl almaz derecede kirletilmesi, bir çok akarsuyun denize ulaşmadan kaybolup gitmesi, sanayide ve tarımda su kullanımının son derece artması, bu uçurumun başlıca nedenleridir. Bütün bunların sonucunda su kaynakları için rekabet, uluslar arası düzeyde güncel hale gelmiştir.

Bu bağlamda almış olduğumuz karar doğrultusunda, bundan böyle bahçelere ve tarlalara özellikle de zeytinliklere kesinlikle ve kesinlikle içme suyu şebekesinden hat verilmeyecektir. Eğer içme suyu hatlarımızdan kaçak hat almaya çalışanlar olursa onlarada en ağır cezalar uygulanacaktır. Ayrıca 2024 yılından önce verilmiş olan kaçak hatlar için de hem muhalefetteki arkadaşlarımızla hem de içme suyu problemi yaşayan köylerdeki halkımızla gereken istişareleri yaptıktan sonra hep birlikte karar vereceğiz.

Lütfen tüm halkımızdan bu konuda anlayış bekliyoruz, çünkü geçen yaz gerçekten bazı köylerimizde çok zor günler geçirdik.”

“YENİ İÇME SUYU SONDAJLARI YAPILACAK”
Geçen yıl su problemi yaşayan tüm köylerde çalışmalar gerçekleştirerek su problemini çözdüklerini söyleyen Belediye Başkanı Erdem Hüseyin, “Önümüzdeki aylarda da toplamda dört tane yeni içme suyu sondajı yapacağımızın müjdesini vermek istiyoruz. Hemetli ve Mehrikoz köylerimize yapılacak olan sondajların noktaları belirlendi. Sirkeli ve Kozlukebir bölgelerimize yapacağımız sondajların tam noktalarını ise önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Ayrıca yıllardır içme suyu problemi yaşayan ve tankerlerle su taşıdığımiz Üşekdere köyümüze de yaklaşık 10 kilometrelik bir mesafeden doğal kaynak suyu getirme çalışmalarımızda önümüzdeki günlerde başlayacaktır.” dedi.

Haberler


Milletvekili Özgür Ferhat’tan Gümülcine Belediyesine ziyaret

Sevilen esnaf Bahadır Cemiloğlu son yolculuğuna uğurlandı

Milletvekili Özgür Ferhat’ın girişimiyle itfaiyedeki personel açığı meclis gündemine taşındı

Miçotakis’ten Orta Doğu için telekonferans, Dışişlerinden acil hatlar

Memkova cinayetinde şüpheli gözaltında

Venizelos’tan hukukun üstünlüğü uyarısı

İskeçe’nin Memkova köyünde şok yaratan cinayet

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırıları Atina’da protesto edildi

Talihsiz kazada Şükrü Davut yaşamını yitirdi

Muhalefetten ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına tepki

Ketenlik’te bin kişilik toplu iftar

Tempi trajedisinin üçüncü yıl dönümünde Sintagma Meydanı doldu