Anasayfa

23-04-2025
Atina’da 23 Nisan coşkusu
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Atina’da kutlandı.
23 Nisan 2025 Çarşamba



23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Atina’da kutlandı. Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes’in ev sahipliğinde düzenlenen kutlamaya Türk çocuklar aileleriyle birlikte katıldı.

Tören, çocukların hep birlikte söylediği İstiklal Marşı ile başladı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Büyükelçi Erciyes, "Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bağımsızlık mücadelesi verdi. Bu bağımsızlık mücadelesinin en önemli noktalarından birisi de halkın sesi olan meclisimizin 105 yıl önce açılmasıydı." diye konuştu.

Erciyes, 23 Nisan’ın Ulu Önder Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bir bayram olması nedeniyle de önemli olduğunu vurgulayarak, çocuklara "Türkiye’nin geleceğinin teminatısınız." diye seslendi.

Büyükelçi Erciyes, ardından sözü çocuklara verdi.

Sözü Erciyes’ten devralan Duru Hançer, Atatürk’ün çocuklara hitaben söylediği, "Küçük hanımlar, küçük beyler, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz." şeklindeki sözlerini anımsattı.

Ertuğrul Erbil ve Emir Ateş isimli çocuklar ise törene okudukları 23 Nisan şiirleriyle renk kattı.

Daha sonra tüm çocuklar, törenin konuklarından Piyanist Nazlı Hacialioğlu eşliğinde "Sevinin küçükler, övünün büyükler" isimli şarkıyı seslendirdi.

Büyükelçi Erciyes’in koltuğunu devrettiği çocuklar, kısa bir süreliğine de olsa büyükelçi deneyimi yaşarken hatıra fotoğrafı çektirdi.

Törenin ardından ise çocuklar yüz boyama ve dans etkinliği ile eğlendi.

Haberler


Atina’daki Filistin Temsilcisi Yunanistan’a Filistin devletini tanıma çağrısı yaptı

Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti bölge ürünlerini dünya pazarına sunmak istiyor

Seçmenin önceliği günlük yaşamın iyileştirilmesi

Batı Trakyalı doktorun başkanlığındaki ekipten gururlandıran başarı

Yassıköy Belediyesi, filosuna üç yeni aracı daha kattı  

Gümülcine Belediyesi Brüksel’de “Herkes İçin Şehir” projesini tanıttı

Avrupa, 2030’a kadar savunmada öz yeterlilik hedefi koydu

Topsidis, Brüksel’de AP milletvekilleriyle buluştu

Selanik’teki Atatürk Evinde restorasyonda sona yaklaşıldı

Hüseyin Zeybek: “İşcilerin inasanca yaşama hakkı ellerinden alınıyor”

Stamatis Sakellion’dan dikkat çeken makale: “Batı Trakya’daki kimlik meselesi artık kapanmalıdır”

Naim Süleymanoğlu’nun doğduğu ev müze olarak açılıyor