Anasayfa

02-05-2025
Yunanistan, Mora Yarımadası ve Girit açıklarında hidrokarbon aramak için ihaleye çıkacak
Yunanistan’ın, Mora Yarımadası ve Girit Adası açıklarında hidrokarbon araması yapılması için uluslararası ihaleye çıkacağı bildirildi.
2 Mayıs 2025 Cuma

Yunanistan’ın, Mora Yarımadası ve Girit Adası açıklarında hidrokarbon araması yapılması için uluslararası ihaleye çıkacağı bildirildi.

Çevre ve Enerji Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Çevre ve Enerji Bakanı Stavros Papastavru’nun, Mora Yarımadası’nın güneyi ve Girit Adası’nın güneyinde hidrokarbon araması yapılması ve kaynakların kullanımı için uluslararası ihale açılmasına ilişkin kararı imzaladığı belirtildi.

Söz konusu kararın, ABD merkezli enerji şirketi Chevron’un Mora Yarımadası’nın ve Girit Adası’nın güneyinde hidrokarbon aramaya yönelik ilgisine olumlu karşılık vermesi sonucu alındığı ifade edilen açıklamada, uluslararası ihale duyurusunun, ilgilenen şirketlerin başvurusu için Avrupa Birliği’nin (AB) resmi gazetesinde 90 gün boyunca kamuoyu ile paylaşılacağı kaydedildi.

Çevre ve Enerji Bakanlığı, mart ayında Chevron’un, Girit’in güneyinde hidrokarbon arama isteğini olumlu karşıladığını bildirmişti.



Haberler


İskeçe’nin ünlü tatlıcısı Bahadır Cemiloğlu’nun vefatı İskeçe’yi yasa boğdu

Ramazan’da camiye provokasyona Batı Trakya Türk Azınlığı’ndan sert tepki

Büyük Derbent’te geleneksel iftar buluşması devam etti

Başkonsolos Ünal saldırıya uğrayan Hürriyet Camii’ni ziyaret ederek Cuma namazı kıldı

BTAYTD Kadınlar Kolu’ndan Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Hürriyet Camii’nin duvarına haç işareti çizildi

Balkanlar, YTB’nin Üsküp iftarında buluştu

ELGA ödemeleri başlıyor

BTTDD eski genel başkanı Necmettin Hüseyin Adaletoğlu annesini kaybetti

Özgür Ferhat’tan Narlıköy–Yassıköy yoluna acil önlem çağrısı

Çilingir Mahalle’de iftar geleneği yoğun katılımla gerçekleşti

Mustafçova’da muhteşem iftar buluşması