Anasayfa

05-05-2025
Kozlukebir köyünde hatim coşkusu
Rodop iline bağlı Kozlukebir köyünde 4 Mayıs Pazar günü hatim töreni düzenlendi.
5 Mayıs 2025 Pazartesi



Rodop iline bağlı Kozlukebir köyünde 4 Mayıs Pazar günü hatim töreni düzenlendi. Gümülcine Müftülüğüne bağlı Kozlukebir Kur’an kursunda eğitim gören 12 öğrenci, Kur’an-ı Kerim’i hatmetmenin sevincini yaşadı.

Köy camisinde gerçekleştirilen programa, Kur’an kursu öğreticileri Mehmet Haseki ve İbrahim Yusuf’un rehberliğinde eğitimlerini tamamlayan 10 kız ve 2 erkek öğrenci katıldı. Program kapsamında ilk olarak Kozlukebir köyü din görevlisi Mehmet Haseki bir konuşma yaptı. Ardından öğrenciler Kur’an- Kerim okudu, ilahi ve şiirler seslendirdi. Hatim duası ise öğrenciler Elif İsmail ve Ferişte Ahmet tarafından yapıldı.

Kozlukebir Belediye Başkanı Erdem Hüseyin, öğrencileri tebrik ederek çeşitli hediyeler sundu. Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ile Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet de öğrencilere başarı belgelerini verdi.

Kozlukebir Belediye Başkanı Erdem Hüseyin yaptığı konuşmada öğrencilerle ailelerini tebrik etti.

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, tüm katılımcılara teşekkür ederek, öğrencilerin Kur’an’a olan bağlılıklarının ve başarılarının kendisini memnun ettiğini dile getirdi. Aileleri ve din görevlilerini tebrik eden Müftü Şerif, velilere çocuklarını İmam Hatip Liselerine yönlendirme çağrısında bulundu. Ayrıca, programa katılamayan Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal’ın selamlarını da iletti.

Kozlukebir’deki hatim etkinliğine Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Doğu Makedonya ve Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Rıdvan Molla İsa, Kozlukebir Belediye Başkanı Erdem Hüseyin, Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, Batı Trakya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Mehmet Emin Ahmet, Batı Trakya Camileri Din Görevliler Derneği Başkanı Erol Yoluç ve soydaşlar katıldı.

Haberler


Annelere istihdam desteği: 10 bin kişilik program açıldı

Yerapetritis: “Ege’de ikinci deniz parkı ve kara suları genişlemesi yolda”

Sofulu’da uyuşturucu operasyonu

Rodop ilinde çiçek hastalığı nedeniyle 5 sürü daha itlaf edildi

Hollandalı Bakan sınır çitini ve göç merkezlerini ziyaret etti

Gümülcine’de Miraç Kandili programları yoğun katılımla gerçekleşti

Paşevik’te Miraç Kandili programı yoğun katılımla gerçekleşti

Kadınlardan Miraç Kandili etkinliği

Eğitim Bakanı Zaharaki’den Başkonsolos Ünal’ın okul ziyaretlerine yanıt

Yunanistan ilk Belharra fırkateynini teslim aldı

Fidan: Miçotakis – Erdoğan görüşmesi şubatta planlanıyor

Süpermarketlerde yeni zam dalgası: Artışlar yüzde 50’ye ulaşıyor