Anasayfa

10-05-2025
Pakistan ve Hindistan ateşkes konusunda anlaştı
Pakistan ve Hindistan’ın derhal yürürlüğe girecek bir ateşkes konusunda anlaşmaya vardığı bildirildi.
10 Mayıs 2025 Cumartesi

Pakistan ve Hindistan’ın derhal yürürlüğe girecek bir ateşkes konusunda anlaşmaya vardığı bildirildi.

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin arabuluculuğundaki görüşmelerin ardından Hindistan ile Pakistan’ın tam ve hemen ateşkes konusunda anlaştıklarını duyurdu.

Trump, Truth Social hesabından yaptığı açıklamada Hindistan ile Pakistan arasında ABD’nin arabuluculuğunda gece boyu süren görüşmelerin gerçekleştirildiğini bildirdi.

"Hindistan ile Pakistan’ın tam ve hemen ateşkes konusunda anlaştığını duyurmaktan memnuniyet duyuyorum." ifadesini kullanan Trump, iki ülkeyi de gösterdikleri sağduyudan dolayı tebrik etti.

Pakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar da Pakistan ve Hindistan’ın derhal yürürlüğe girecek bir ateşkes konusunda anlaşmaya vardığını bildirdi. Sosyal medya platformu X üzerinden paylaşım yapan Dar, iki ülke arasındaki ateşkes konusunda açıklama yaptı.

Dar, "Pakistan ve Hindistan derhal yürürlüğe girecek bir ateşkes konusunda anlaşmaya vardı" ifadesinin ardından Pakistan’ın her zaman egemenliğinden ve toprak bütünlüğünden ödün vermeden bölgede barış ve güvenlik için çaba gösterdiğini vurguladı.

Hindistan Dışişleri Bakanlığı Sekreteri Vikram Misri de, başkent Yeni Delhi’de düzenlenen basın toplantısında, Pakistan ve Hindistan arasındaki askeri faaliyetlere ilişkin açıklama yaptı.

İki ülkeden askeri yetkililerin yerel saatle 15.35’te iletişime geçtiğini belirten Misri, "Her iki tarafın da yerel saatle 17.00’den itibaren karada, havada ve denizde tüm askeri eylemleri durdurması konusunda anlaşmaya varıldı." ifadesini kullandı.

Misri, her iki taraftan ilgili yetkililere bu mutabakatın hayata geçirilmesi için talimatlar verildiğini aktararak, yetkililerin 12 Mayıs’ta tekrar görüşeceğini kaydetti.

Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar da X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, Hindistan ve Pakistan’ın çatışmaların ve askeri operasyonların durdurulması konusunda anlaşmaya vardığını bildirdi.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, X sosyal medya platformundan, Hindistan ve Pakistan arasında varılan ateşkese ilişkin açıklama yaptı.

Pakistan’da, ateşkesin ardından orduya destek gösterileri düzenlendi. Ülkenin birçok şehrinde binlerce kişi ordularına destek vermek için sokaklara döküldü. Destek gösterilerinin önemli adreslerinden biri de Pakistan’ın başkenti İslamabad oldu.

Foto: AA


Haberler


Bir yılda 1,5 milyon Türk turist Yunanistan’ı ziyaret etti

Pakistan ve Hindistan ateşkes konusunda anlaştı

DEB Partisi EFA’nın yönetim kuruluna seçildi

İlayda Ünal, Hanımeli Derneği yönetimini başkonsolosluk konutunda ağırladı

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması tamamlandı

Ahmet Yesevi Üniversitesi İskeçe Türk Birliği’nde tanıtıldı  

Rıdvan Ahmet : ‘Bu proje sadece teknolojik değil aynı zamanda sosyal açıdan da bölge halkı için büyük bir kazanımdır’

Ahmet Yesevi Üniversitesi Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde tanıtıldı

Türk-Yunan İş Forumu, İstanbul Ticaret Odasında düzenlendi

Mustafa Trampa: ‘Küçük Davutlu camii kararı vicdanları yaralamıştır’

Mustafçova Belediyesinden İskeçe Müftülüğüne ziyaret

GAT Hukuk Grubu, Strasburg’da eğitim gezisine katıldı