Anasayfa

15-05-2025
Kozlukebir Belediyesi ‘afet bölgesi’ ilan edildi
Doğu Makedonya – Trakya Eyalet yönetimi, son günlerde yaşanan yoğun çekirge istilası nedeniyle Rodop iline bağlı Kozlukebir Belediyesi sınırları içerisindeki bazı bölgeleri “afet bölgesi” olarak ilan etti.
15 Mayıs 2025 Perşembe

Doğu Makedonya – Trakya Eyalet yönetimi, son günlerde yaşanan yoğun çekirge istilası nedeniyle Rodop iline bağlı Kozlukebir Belediyesi sınırları içerisindeki bazı bölgeleri “afet bölgesi” olarak ilan etti.

Kozlukebir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, çekirge istilasının kontrol altına alınabilmesi için halkın desteğine ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Açıklamada, çekirge görülen alanların ivedilikle belediyeye bildirilmesi çağrısında bulunuldu.

Eyalet yönetiminin kararında, Kozlubekir, Sirkeli ve Mehrikoz arasında yer alan ekilmemiş kırsal alanlarda çok sayıda nimf (çekirgenin genç evresi) tespit edildiği ifade edildi. Geçmiş yıllarda benzer bir istilanın komşu Maronya – Şapçı Belediyesine de sıçrayarak tarım ve hayvancılığa büyük zarar verdiği hatırlatılarak, ilgili bölgeler, çekirge istilasına uğramış alanlar olarak tanımlandı.

Haberler


Annelere istihdam desteği: 10 bin kişilik program açıldı

Yerapetritis: “Ege’de ikinci deniz parkı ve kara suları genişlemesi yolda”

Sofulu’da uyuşturucu operasyonu

Rodop ilinde çiçek hastalığı nedeniyle 5 sürü daha itlaf edildi

Hollandalı Bakan sınır çitini ve göç merkezlerini ziyaret etti

Gümülcine’de Miraç Kandili programları yoğun katılımla gerçekleşti

Paşevik’te Miraç Kandili programı yoğun katılımla gerçekleşti

Kadınlardan Miraç Kandili etkinliği

Eğitim Bakanı Zaharaki’den Başkonsolos Ünal’ın okul ziyaretlerine yanıt

Yunanistan ilk Belharra fırkateynini teslim aldı

Fidan: Miçotakis – Erdoğan görüşmesi şubatta planlanıyor

Süpermarketlerde yeni zam dalgası: Artışlar yüzde 50’ye ulaşıyor