Anasayfa

16-05-2025
Milletvekili Baran: ‘İskeçe 8 euroluk De Minimis yardımından yararlanacak mı?’
İskeçe bağımsız milletvekili Burhan Baran, Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanı’na yönelttiği yazılı soru önergesinde, İskeçe ilinin de Meriç ili gibi hayvan başına 8 euro’uk artırılmış “De Minimis” yardımına dahil edilmesini talep etti.
16 Mayıs 2025 Cuma

İskeçe bağımsız milletvekili Burhan Baran, Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanı’na yönelttiği yazılı soru önergesinde, İskeçe ilinin de Meriç ili gibi hayvan başına 8 euro’uk artırılmış “De Minimis” yardımına dahil edilmesini talep etti.

Milletvekili Baran, 12 Mayıs’ta mecliste Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakan Yardımcısı Yannis Kellas tarafından açıklanan yeni yardım paketine atıfta bulunarak, Meriç iline yönelik belirlenen en yüksek tazminat oranının İskeçe için de geçerli olması gerektiğini vurguladı. Bakan Yardımcısı Kellas, bölgelerin ihtiyaç ve zarar seviyelerine göre değişen miktarlarda – hayvan başına 4 ila 8 euro arasında – yem desteği sağlanacağını duyurmuştu.

Baran, İskeçe’nin de ciddi biçimde çiçek hastalığından etkilendiğini ve bazı yönlerden Meriç’ten daha ağır bir tabloyla karşı karşıya olduğunu hatırlattı. Özellikle İnhanlı Belediyesi’ne bağlı Bekkeovası köyünde yeniden görülen çiçek hastalığı nedeniyle karantina uygulamaları devreye alındığını belirten Baran, İnhanlı Belediyesinden yapılan resmi açıklamaya göre, il genelinde telef olan 24.000 hayvandan 21.500’ünün İnhanlı Belediyesi sınırları içinde olduğuna dikkat çekti.

Milletvekili Baran, yaşanan kayıpların sadece hayvan ölümleriyle sınırlı olmadığını, üretimdeki düşüş, stok yenileme maliyetleri ve yem tedarikindeki sorunların da bölge hayvancılığını derinden etkilediğini belirtti.

Baran, İskeçe’nin yardım paketinin dışında tutulmasının yerel üreticiler arasında büyük bir memnuniyetsizlik yarattığını ve açık bir eşitsizliğe neden olduğunu dile getirdi.

Burhan Baran, soru önergesinde ilgili bakanlığa şu soruyu yöneltti:

“Bakanlık, çiçek hastalığının neden olduğu büyük zararı ve İnhanlı Belediyesi özelinde, genel olarak İskeçe bölgesindeki binlerce hayvan kaybını göz önünde bulundurarak, İskeçe ilini de, Meriç’te olduğu gibi hayvan başına 8 euroluk artırılmış De Minimis yardımından faydalanacak bölgeler arasına dahil etmeyi planlamakta mıdır?”

Haberler


Çınar Camii davasında karar açıklandı

Çınar Camii davasında 12 saati aşan maraton duruşma

Maronya – Taşlık sahil yolu projesinde inceleme: Tamamlanma süresi uzayabilir

Çınar Camii davasında kritik gün

Erdoğan–Vartholomeos görüşmesinde Heybeliada Ruhban Okulu için ’yeşil ışık’ iddiası

Caner İmam’dan İlhan Ahmet’e yanıt: ’Spor projesi başvurusu yapıldı’

PosoKanei uygulaması hizmete girdi: Vatandaşlar market fiyatlarını karşılaştırabilecek

BTAYTD’den Eyalet Başkanı Topsidis’e nezaket ziyareti

Tine ve Kırlangıç adalarında su sıkıntısı için olağanüstü hal ilan edildi  

Zeybek’ten Tarım Bakanlığın yanıtına tepki

Çörekköy Sınır Kapısı için 15 milyon euroluk modernizasyon projesi

İskeçe’de suya zam kararı meclisten geçti