Anasayfa

19-05-2025
Danışma Kurulu: ‘Aşağıköy Azınlık İlkokulunundaki yangınla ilgili süreci yakından takip ediyoruz’
Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu, Aşağıköy Azınlık İlkokulunda çıkan yangının ardından geçmiş olsun dileklerini iletti ve süreci yakından izlediklerini bildirdi.
19 Mayıs 2025 Pazartesi

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu, Aşağıköy Azınlık İlkokulunda çıkan yangının ardından geçmiş olsun dileklerini iletti ve süreci yakından izlediklerini bildirdi.

Danışma Kurulundan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“17 Mayıs Cumartesi, gece geç saatlerde nedeni bilinmeyen sebeplerden ötürü, Maronya –Şapçı Belediyesi’ne bağlı Aşağıköy Azınlık İlkokulunda çıkan yangında okulumuz tamamen kullanılmaz hale gelmiştir.

Yangının gece geç saatte çıkması ve okulumuzun dört yıldan beri kapalı olması hasebiyle, herhangi bir can kaybının olmaması tek tesellimizdir.

Başta Aşağıköy halkı olmak üzere tüm Azınlığımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, yangının çıkış nedeni ile alakalı yürütülen süreci yakinen takip etmekteyiz.”

Öte yandan, DEB Partisi, Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği ve Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği de konuyla ilgili açıklama yayımladı. Yapılan açıklamalar şöyle:

DEB PARTİSİ
“Maronya – Şapı Belediyesine bağlı Aşağıköy’deki Türk Azınlık İlkokulunda çıkan yangın bizleri derinden üzmüştür. Can kaybı yaşanmamış olması en büyük tesellimizdir. Tüm köy halkına ve azınlık toplumumuza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız. Okul binasını tamamen yanarak kullanılamaz hale gelmesi, sadece fiziki değil, toplumumuzun hafızası için kültürel bir kayıptır. DEB Partisi olarak olayın yakın takipçisiyiz. Yangın sebebinin en kısa sürede aydınlatılmasını talep ediyoruz”

BATI TRAKYA AZINLIK OKULLARI ENCÜMENLER BİRLİĞİ
“Dün gece aldığımız habere göre Maronya Belediyesine bağlı Aşağıköy Azınlık İlkokulunda nedeni bilinmeyen sebeplerden ötürü çıkan yangında okulumuz tamamen yanmıştır. Nice nesiller yetiştiren Aşağıköy Azınlık İlkokulumuzun yaklaşık 4 yıldır kapalı olması ve yangının gece geç saatlerde gerçekleşmesinden dolayı can kaybı olmaması tek tesellimizdir. Aşağıköy halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

BATI TRAKYA TÜRK ÖĞRETMENLER BİRLİĞİ
“Rodop ilinin Maronya – Şapçı Belediyesine bağlı Aşağıköy’de bulunan Türk Azınlık İlkokulu binasında gece yarısı yangın çıktığını, büyük bir teesürle öğrendik. Maalesef yangın, okulumuzu kullanılamaz hale getirdi. Daha önce çocuk azlığı bahanesi ile yetkililer tarafından okulun resmiyetine son verilmişti. Henüz nedeni belli olmayan bu yangın ise okulumuzun fiilen varlığına kastetti. Aşağıköy halkına ve azınlığımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bir ilim yuvasının bu şekilde heba olmasından müteessir olduğumuzu, yetkililerden ivedilikle konuyu aydınlatmalarını beklediğimizi tüm kamuoyu ile paylaşırız.”

AVRUPA BATI TRAKYA TÜRK FEDERASYONU
“Avrupa yaşayan Batı Trakya Türklerinin temsilcisi Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanlık Kurulu ve ailesi olarak bir dönem toplumumuza mensup çocuklarımızın öğrenim gördüğü ve birçok neslin yetiştiği Aşağıköy Türk Azınlık İlkokulunun tamamen yanması bizleri derinden üzmüş olup Aşağıköy sakinleri başta olmak üzere olmak üzere toplumumuza büyük geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, yetkili makamlar tarafından yangının çıkış nedeninin en kısa sürede tespit edilmesini ve gelecekte buna benzer yangıların yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını bekliyoruz.

Haberler


’Radyocu Galip’ son yolculuğuna uğurlandı

Emekli öğretmen ve yazar Tevfik Hüseyinoğlu hayatını kaybetti

Hüseyin Baltacı: “Batı Trakya Türk azınlığı bir tehdit değil, sadece eşit vatandaşlık talep ediyor”

Yunanistan’da sağlık sistemi için en büyük tehdit: Yaşlanan nüfus

Köylerde ENFİA kaldırılıyor, aileler için yeni vergi indirimleri geliyor

Özgür Ferhat, Egemen Bağış ile Selanik Metropolitan Zirvesi’nde bir araya geldi

Asafoğlu’ndan AP’de Yunan vekillere yanıt: “Batı Trakya Türklerini inkâr edemezsiniz”

İskeçe Müftülüğünün kermesi yoğun katılımla başladı

DEB Partisi ve EFA’dan Avrupa Parlamentosunda Ulusal Azınlıklar Konferansı

İskeçe’de şok yaratan olay!

Egemen Bağış, 5’inci Selanik Metropolitan Zirvesi’nde konuştu

Yunanistan’da 10 kişiden 7’si ülkedeki gidişata dair kötümser görüşte