Anasayfa

21-05-2025
‘Balkanlarda Süreli Yayınlar’ paneli Batı Trakya’da gerçekleştirildi
Balkan Çalışmaları Vakfı tarafından organize edilen “Balkanlarda Süreli Yayınlar: İslam Düşüncesinin Serüveni, 1918–1990” başlıklı panel, Gümülcine ve İskeçe’de gerçekleştirildi. İlk panel 20 Mayıs Salı günü saat 11.00’de Gümülcine’de, ikinci panel ise aynı gün saat 15.00’te İskeçe’de yapıldı.
21 Mayıs 2025 Çarşamba



Balkan Çalışmaları Vakfı tarafından organize edilen “Balkanlarda Süreli Yayınlar: İslam Düşüncesinin Serüveni, 1918–1990” başlıklı panel, Gümülcine ve İskeçe’de gerçekleştirildi. İlk panel 20 Mayıs Salı günü saat 11.00’de Gümülcine’de, ikinci panel ise aynı gün saat 15.00’te İskeçe’de yapıldı.

Günün ilk paneli Gümülcine’de, Batı Trakya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHLİMDER) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Programa Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Ali Tosun, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin ve davetliler katıldı.

Aynı gün saat 15.00’te ise Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği İskeçe Şubesi Kültür Merkezinde panel düzenlendi. Programın sunuculuğunu İskeçe Müftülüğü Din Hizmetleri Şube Müdürü Rıdvan Topçu üstlendi. Açılış konuşmaları Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, Balkan Çalışmaları Vakfı Başkanı Dr. Sevba Abdullah ile Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa tarafından yapıldı.

İskeçe’deki etkinliğe Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, BTAYTD Başkanı Hüseyin Baltacı, Eyalet Başkan Yardımcısı İrfan Hacıgene, Mustafçova eski Belediye Başkanı Cemil Kabza, İskeçe Türk Birliği Asbaşkanı İsmet Tüccar, Çınar Derneği Başkanı Cengiz Ömer, Millet Gazetesi Yayın Koordinatörü Bilal Budur ve çok sayıda din görevlisi katıldı.

Her iki panelde de oturum başkanlığını Dr. Ahmet Köroğlu yaptı. Panelde üç ayrı ülkedeki süreli yayınlar ve İslam düşüncesine ilişkin sunumlar yapıldı. Doç. Dr. Hamdi Çilingir "Yunanistan Batı Trakya’da Süreli Yayınlar ve İslam Düşüncesi", Dr. Fatih Shabani "Arnavutluk’ta Süreli Yayınlar ve İslam Düşüncesi" ve Enisa Alomerovic "Sırbistan ve Karadağ’da Süreli Yayınlar ve İslam Düşüncesi" başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.

Sunumlarda, Balkanlar’daki İslami düşüncenin süreli yayınlar aracılığıyla nasıl geliştiği ve toplumsal yapıya nasıl etki ettiğine dair bilgiler verildi.

Haberler


Batı Trakyalı 17 Türk azınlık temsilcisi mahkemeye sevk edildi

AB çocuklar için yaş doğrulama uygulamasını hayata geçiriyor

OPEKEPE skandalı meclis gündeminde: SİRİZA ve Yeni Sol’dan soruşturma komisyonu talebi

Hüseyin Zeybek: “OPEKEPE skandalıyla milyonlarca euro kayboldu hükümet sessiz”

15 Temmuz şehitleri, Türkiye’nin Atina Büyükelçiliğinde anıldı

DEB Partisinden “Bir Lider, Bir Dava” video serisi

15 Temmuz şehitleri Gümülcine Başkonsolosluğunda anıldı

TİKA’da devir teslim töreni

Merhum Müftü Mete kabri başında anıldı

2025 Alantepe Yağlı Güreşleri’nin ağası Ahmet Akraba oldu

Yunanistan’dan Türk azınlığı dini açıdan bölme girişimi!

Batı Trakyalı Ceyda Belük ODTÜ’de okul birincisi oldu