Anasayfa

21-05-2025
Kozlukebir Belediyesi’nden 15 yerleşim yerine geri dönüşüm konteyneri
Rodop iline bağlı Kozlukebir Belediyesi, çevre bilincini artırmak ve çocukları küçük yaşta geri dönüşüm konusunda eğitmek amacıyla yeni bir projeyi hayata geçirdi.
21 Mayıs 2025 Çarşamba



Rodop iline bağlı Kozlukebir Belediyesi, çevre bilincini artırmak ve çocukları küçük yaşta geri dönüşüm konusunda eğitmek amacıyla yeni bir projeyi hayata geçirdi. Geri dönüşüm projesi kapsamında ilk etapta 15 okulun önüne atık ayrıştırma konteynerleri yerleştirildi.

Kozlukebir Belediyesinden yapılan açıklamada, konteyner kapaklarının renklere göre ayrıldığı belirtildi. Buna göre, kırmızı kapaklı konteynerlere metal, sarı kapaklılara kağıt ve turuncu kapaklılara plastik atıklar atılabilecek.

Projenin ikinci aşamasında ise aynı okulların önüne cam atıklar için özel konteynerlerin yerleştirilmesi planlanıyor. Böylece öğrencilerin atıkları doğru şekilde ayrıştırması ve çevreye duyarlı bireyler olarak yetişmesi hedefleniyor.

Kozlukebir Belediye Başkanı Erdem Hüseyin, proje kapsamında okul müdürleri ve köy muhtarlarıyla bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Belediyenin konuyla ilgili açıklamasında, “Hepimiz biliyoruz ki doğa ve çevrenin korunması doğadaki tüm canlıların sağlığı için yapılabilecek en önemli şeydir. Geri dönüşümle kazanılabilecek atıkların değerlendirilmesiyle çöp miktarı azalacak, çevre ve doğa kirlenmeyecek, atık maddelerin tekrar kullanımı ile ekonomiye katkı sağlanmış olacaktır.” denildi.

Haberler


’Radyocu Galip’ son yolculuğuna uğurlandı

Emekli öğretmen ve yazar Tevfik Hüseyinoğlu hayatını kaybetti

Hüseyin Baltacı: “Batı Trakya Türk azınlığı bir tehdit değil, sadece eşit vatandaşlık talep ediyor”

Yunanistan’da sağlık sistemi için en büyük tehdit: Yaşlanan nüfus

Köylerde ENFİA kaldırılıyor, aileler için yeni vergi indirimleri geliyor

Özgür Ferhat, Egemen Bağış ile Selanik Metropolitan Zirvesi’nde bir araya geldi

Asafoğlu’ndan AP’de Yunan vekillere yanıt: “Batı Trakya Türklerini inkâr edemezsiniz”

İskeçe Müftülüğünün kermesi yoğun katılımla başladı

DEB Partisi ve EFA’dan Avrupa Parlamentosunda Ulusal Azınlıklar Konferansı

İskeçe’de şok yaratan olay!

Egemen Bağış, 5’inci Selanik Metropolitan Zirvesi’nde konuştu

Yunanistan’da 10 kişiden 7’si ülkedeki gidişata dair kötümser görüşte