Anasayfa

21-05-2025
Kozlukebir Belediyesi’nden 15 yerleşim yerine geri dönüşüm konteyneri
Rodop iline bağlı Kozlukebir Belediyesi, çevre bilincini artırmak ve çocukları küçük yaşta geri dönüşüm konusunda eğitmek amacıyla yeni bir projeyi hayata geçirdi.
21 Mayıs 2025 Çarşamba



Rodop iline bağlı Kozlukebir Belediyesi, çevre bilincini artırmak ve çocukları küçük yaşta geri dönüşüm konusunda eğitmek amacıyla yeni bir projeyi hayata geçirdi. Geri dönüşüm projesi kapsamında ilk etapta 15 okulun önüne atık ayrıştırma konteynerleri yerleştirildi.

Kozlukebir Belediyesinden yapılan açıklamada, konteyner kapaklarının renklere göre ayrıldığı belirtildi. Buna göre, kırmızı kapaklı konteynerlere metal, sarı kapaklılara kağıt ve turuncu kapaklılara plastik atıklar atılabilecek.

Projenin ikinci aşamasında ise aynı okulların önüne cam atıklar için özel konteynerlerin yerleştirilmesi planlanıyor. Böylece öğrencilerin atıkları doğru şekilde ayrıştırması ve çevreye duyarlı bireyler olarak yetişmesi hedefleniyor.

Kozlukebir Belediye Başkanı Erdem Hüseyin, proje kapsamında okul müdürleri ve köy muhtarlarıyla bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Belediyenin konuyla ilgili açıklamasında, “Hepimiz biliyoruz ki doğa ve çevrenin korunması doğadaki tüm canlıların sağlığı için yapılabilecek en önemli şeydir. Geri dönüşümle kazanılabilecek atıkların değerlendirilmesiyle çöp miktarı azalacak, çevre ve doğa kirlenmeyecek, atık maddelerin tekrar kullanımı ile ekonomiye katkı sağlanmış olacaktır.” denildi.

Haberler


Emekli öğretmen Mehmet Emin Latif son yolculuğuna uğurlandı

Gündem’in acı günü

ADF’de Batı Trakya Türk Azınlığının sorunları gündeme taşındı

Bulgaristan’da ilk sonuçlar: Radev tek başına hükümet kurabilir

Danışma Kurulu Witten derneği saldırısını kınadı

Yeni Tarım ve Kalkınma Bakan Yardımcısı belli oldu

Yunanistan ve Fransa savunma anlaşmasını 5 yıl uzatacak

“Open Business” sistemi işletmelere anlatılacak

Witten’de Batı Trakya Türkleri derneğine saldırı

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu: Çocuklar doyasıya eğlendi

Mucize Tiyatrosu Edirne’de sahne aldı: “Gulyabani” izleyenleri büyüledi

GAT’tan “12 Ay 12 Mutluluk” projesi