Anasayfa

23-05-2025
Türk mutfağı Gümülcine Başkonsolosluğunda gençlerle buluştu
Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde her yıl mayıs ayında kutlanan “Türk Mutfağı Haftası” kapsamında bugün (23 Mayıs Cuma) özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Etkinlik, aynı zamanda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle gençlere ithaf edildi.
23 Mayıs 2025 Cuma



Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde her yıl mayıs ayında kutlanan “Türk Mutfağı Haftası” kapsamında bugün (23 Mayıs Cuma) özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Etkinlik, aynı zamanda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle gençlere ithaf edildi.

Başkonsolos Aykut Ünal, başkonsolosluk bahçesinde gerçekleşen etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, Türk mutfağının kültürel zenginliğine dikkat çekerek esprili bir üslupla konuklara hitap etti. Konuşmasında Türk mutfağını bir aşk hikayesine benzeten Ünal, “Bu öyle sıradan bir aşk değil. Bu, bir insanla onun midesi arasındaki destansı bir bağın hikayesi: Türk mutfağı.” ifadelerini kullandı.

Günün özel lezzeti döner üzerinden hayata dair yaptığı benzetmelerle de dikkat çeken Ünal, “Döner her dönüşünde biraz daha pişer, biraz daha lezzetli hale gelir. Hayat da öyle değil mi? Her aldığımız darbeyle biraz daha pişiyoruz.” dedi.

Etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen personele teşekkür eden Ünal, özellikle eşi İlayda Ünal’ın katkılarına vurgu yaptı. Ayrıca, Edirne Valisi Yunus Sezer ile İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili’nin selamlarını iletti.

Etkinliğe Genç Akademisyenler Topluluğu, GTGB Yeni Nesil Kolu, İTB Gençlik Kolu, DEB Gençlik Kolu yöneticileri, İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi öğrencileri, Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokulu – Lisesi öğrencileri ve Mucize Tiyatrosu temsilcileri katıldı. Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu, İpsala Gençlik ve Spor Müdürü Ersin Kanar, Türk azınlık kurum ve kuruluş temsilcileri ile konsolosluk çalışanları da etkinlikte yer aldı.

Ana yemekte döner ve pilavın sunulduğu menüye, mercimek köftesi, yaprak sarması, kuru patlıcan ve biber dolması gibi geleneksel lezzetler eşlik etti. Tatlı olarak ise sütlaç ve incir uyutması ikram edildi.


Haberler


GAT’tan “12 Ay 12 Mutluluk” projesi

Atina’da 23 Nisan Çocuk Bayramı önceden kutlandı

Diploma tartışması istifa getirdi

Filistin Devlet Başkan Yardımcısı Atina’da Miçotakis’le görüştü

Antalya Forumu’nda Trampa’dan Batı Trakya vurgusu

Batı Trakya heyeti Antalya Diplomasi Forumu’nda

İskeçe Azınlık Lisesi öğrencileri için Ankara’ya kültür ve eğitim gezisi

Mehmet Emin son yolculuğuna uğurlandı

GAT üyeleri bowling turnuvasında bir araya geldi

Napoli’de film gibi banka soygunu

Baran’dan şap hastalığı uyarısı: “Gecikmeler hayvancılığı tehdit ediyor”

Muhalefetten hükümete yolsuzluk ve dinleme eleştirisi