Anasayfa

24-05-2025
Atina Barosundan Gazze’ye destek, İsrail’e tepki açıklaması
Atina Barosu, İsrail askerlerinin Gazze Şeridi’ni izole etmesi nedeniyle temel ihtiyaçlarından yoksun kalan Gazze halkının hayatını kaybetmesine yazılı açıklamayla tepki gösterdi.
24 Mayıs 2025 Cumartesi

Atina Barosu, İsrail askerlerinin Gazze Şeridi’ni izole etmesi nedeniyle temel ihtiyaçlarından yoksun kalan Gazze halkının hayatını kaybetmesine yazılı açıklamayla tepki gösterdi.

Atina Barosundan yapılan yazılı açıklamada, "Atina Barosu, Gazze Şeridi’nin İsrail askerleri tarafından sürekli izole edilmesi, Filistin halkının gıda, bebek maması, su, ilaç gibi temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması ve bunun sonucunda başta çocuklar ve bebekler olmak üzere on binlerce sivilin hayatını kaybetmesinden duyduğu derin endişe ve tepkiyi dile getiriyor." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, uluslararası savaş kurbanlarının korunmasına yönelik Cenevre Sözleşmesi ve uluslararası insancıl hukuka saygı gösterilmesi istenerek, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu ile Uluslararası Ceza Mahkemesinin Gazze’de savaş suçu işlendiğine dair kararlarına işaret edildi.

İnsan hayatı ve haklarının korunmasının vurgulandığı açıklamada, Gazze’ye acilen insani yardım ulaştırılması ve ateşkes ilan edilmesi çağrısında bulunuldu. (AA)



Haberler


Batı Trakya Türk Azınlık Heyeti Ankara’da temaslarda bulundu

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulunda öğrenci şenliği

Reha Muhtar hayatını kaybetti

Hüseyin Zeybek: “Bağımsız milletvekili olarak İskeçe halkının çıkarlarını savunmaya devam edeceğim”

Efi Ahçioglu milletvekilliğinden istifa etti

16. Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası için kayıtlar başladı

Rodop Eyalet Biriminden çocuklara özel yaz şenliği

Burhan Baran’dan hayvancılık kriziyle ilgili soru önergesi

Topsidis: “Nüfus olmadan kalkınma da olmaz”

İskeçe Azınlık Ortaokuluna kayıtlar 10 Haziran’da başlıyor

Kır Koşusu 36. yılında

Her iki kişiden biri bu yaz tatil yapmıyor