Anasayfa

27-05-2025
Gümülcine Vergi Dairesi Çalışanları Derneğinden Özgür Ferhat’a ziyaret
Yeni Sol Rodop Milletvekili Özgür Ferhat Gümülcine Vergi Dairesi Çalışanları Derneğini siyasi bürosunda kabul etti. 24 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşen ziyarette dernek yöneticileri yeni organizasyon modeline yönelik şikayetlerini Özgür Ferhat’a aktardı.
27 Mayıs 2025 Salı

Yeni Sol Rodop Milletvekili Özgür Ferhat, 24 Mayıs Cumartesi günü Gümülcine Vergi Dairesi Çalışanları Derneği yöneticilerini siyasi bürosunda ağırladı.

Ziyarette, vergi hizmetlerinin merkezileştirilmesi ve bölgesel vergi dairelerinin küçültülmesi planlarına ilişkin kaygılar dile getirildi. Dernek yöneticileri, bu modelin büyük şehirlerde başarısız olduğunu, vatandaşlar için artan bürokrasiye, hizmette aksamaya ve doğrudan kamu hizmetinin çökmesine yol açtığını vurguladı.

Doğu Makedonya ve Trakya bölgesindeki çalışanlar, yerel vergi dairelerinin kapatılması ya da küçültülmesi yönündeki girişimlerin vatandaşları ve esnafı mağdur edeceğini belirtti. Dijitalleşme sürecinin yeterli personel ve teknik altyapı olmadan yürütüldüğüne dikkat çeken yöneticiler, bu nedenle vergi mükelleflerinin hak kaybı yaşamamak için yüz yüze başvurulara mecbur kaldığını ifade etti.

Vergi işlemlerinin uzun süre bekletildiğini, telefonla erişimin sağlanamadığını ve dosyalara ulaşımın neredeyse imkansız hale geldiğini kaydeden çalışanlar, mevcut bölgesel vergi dairelerinin korunmasını, personel ve altyapı açısından güçlendirilmesini talep etti.

Ziyaret ile ilgili olarak Özgür Ferhat şu açıklamada bulundu: "Yeni Demokrasi hükümeti bir kez daha sadece teknokratik muhasebe hesaplarını önceleyen, bölgenin sosyal ve ekonomik etkilerini tamamen göz ardı eden bir planı uygulamaya koymaktadır. Vergi daireleri sadece idari birimler değildir – bunlar kamu hizmetinin ve yerel ekonominin temel direkleridir. Yeni Sol olarak, bölgesel vergi dairelerinin korunması ve çalışanlar, meslek sahipleri ve vatandaşlar için en iyi sonucun sağlanması amacıyla mecliste kurumsal bir girişim başlatacağız."



Haberler


OPEKEPE skandalı meclis gündeminde: SİRİZA ve Yeni Sol’dan soruşturma komisyonu talebi

Hüseyin Zeybek: “OPEKEPE skandalıyla milyonlarca euro kayboldu hükümet sessiz”

15 Temmuz şehitleri, Türkiye’nin Atina Büyükelçiliğinde anıldı

DEB Partisinden “Bir Lider, Bir Dava” video serisi

15 Temmuz şehitleri Gümülcine Başkonsolosluğunda anıldı

TİKA’da devir teslim töreni

Merhum Müftü Mete kabri başında anıldı

2025 Alantepe Yağlı Güreşleri’nin ağası Ahmet Akraba oldu

Yunanistan’dan Türk azınlığı dini açıdan bölme girişimi!

Batı Trakyalı Ceyda Belük ODTÜ’de bölüm birincisi oldu

YTB’nin yeni başkanı Abdulhadi Turus oldu

Seçek Azınlık Eğitim ve Kültür Derneğinden Hz. Hüseyin dinletisi