Anasayfa

28-05-2025
Yeni su faturası tarifesi görüşmesi ertelendi
Gümülcine Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DEYAK) tarafından önerilen yeni tarife politikası, Belediye Meclisinde görüşülmek üzere gündeme alındı ancak yeterli inceleme süresi olmadığı gerekçesiyle ertelendi.
28 Mayıs 2025 Çarşamba

Gümülcine Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DEYAK) tarafından önerilen yeni tarife politikası, Belediye Meclisinde görüşülmek üzere gündeme alındı ancak yeterli inceleme süresi olmadığı gerekçesiyle ertelendi.

DEYAK’ın Ekim 2024’te aldığı karar, su faturalarında hem sabit ücretlere hem de tüketim bedellerine yüzde 10 + yüzde 6 oranında bir artış öngörüyor. Yüzde 10’luk artış, 2017’den bu yana fiyatlara yansıtılmayan enflasyon farkını kapsarken, yüzde 6’lık ek artış ise gelecekte yapılacak altyapı yatırımları ve projeler için planlanıyor.

26 Mayıs Pazartesi günü yapılan Gümülcine Belediye Meclisi toplantısında, muhalefet partileri kararın detaylı incelenmesi için ek süre talep etti. Muhalefet listeleri başkanları Antonis Gravanis ve Yannis Levendis, kendilerine yüz sayfayı aşan maliyet analiz raporunun toplantıdan sadece birkaç saat önce verildiğini, bu nedenle yeterince hazırlık yapamadıklarını belirtti. Ayrıca, su hizmetleriyle ilgili daha kapsamlı bir özel oturum yapılmasını önerdiler.

DEYAK tarafından yapılan açıklamada, yeni fiyat politikasının Avrupa Birliği düzenlemelerine uyum amacı taşıdığı ve çevresel, doğal kaynak ve maliyet unsurlarını dikkate alarak hazırlandığı ifade edildi. Planlanan uygulama ile birlikte, Gümülcine genelinde iki aylık su faturası sistemine geçilmesi de öngörülüyor.



Haberler


Çınar Camii davasında 12 saati aşan maraton duruşma

Maronya – Taşlık sahil yolu projesinde inceleme: Tamamlanma süresi uzayabilir

Çınar Camii davasında kritik gün

Erdoğan–Vartholomeos görüşmesinde Heybeliada Ruhban Okulu için ’yeşil ışık’ iddiası

Caner İmam’dan İlhan Ahmet’e yanıt: ’Spor projesi başvurusu yapıldı’

PosoKanei uygulaması hizmete girdi: Vatandaşlar market fiyatlarını karşılaştırabilecek

BTAYTD’den Eyalet Başkanı Topsidis’e nezaket ziyareti

Tine ve Kırlangıç adalarında su sıkıntısı için olağanüstü hal ilan edildi  

Zeybek’ten Tarım Bakanlığın yanıtına tepki

Çörekköy Sınır Kapısı için 15 milyon euroluk modernizasyon projesi

İskeçe’de suya zam kararı meclisten geçti

İskeçe Çınar Camii davası 18 Haziran Perşembe günü