Anasayfa

30-05-2025
İltica hakkı olmayan göçmenlerin geri dönüşü için yeni tasarı hazırlanıyor
Hükümet, ülkeye gelen düzensiz göçmenlerden iltica hakkı olmayanların geri dönüşünü hızlandıracak bir yasa tasarısı üzerinde çalışıyor.
30 Mayıs 2025 Cuma

Hükümet, ülkeye gelen düzensiz göçmenlerden iltica hakkı olmayanların geri dönüşünü hızlandıracak bir yasa tasarısı üzerinde çalışıyor.

Hükümet Sözcüsü Pavlos Marinakis, Selanik’te düzenlenen basın toplantısında, Göç ve İltica Bakanlığı tarafından hazırlanan yasa tasarısına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Marinakis, Göç ve İltica Bakanı Makis Voridis’in, 28 Mayıs Çarşamba günü yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında söz konusu yasa tasarısına ilişkin bilgi verdiğini ifade etti.

Tasarıyla, ülkeye giren üçüncü ülke vatandaşlarından Yunanistan’da yasal olarak ikamet hakkı olmayanların veya süresi dolanların geri dönüşlerini hızlandırmanın hedeflendiğini dile getiren Marinakis şöyle dedi:

"Yasa dışı göçten bahsediyoruz, iltica hakkı olanlardan ya da yasal göçmenlerden değil. Sınırlarımız dışına da mesaj vermek gerekirse, ülkeye birisi yasa dışı girerse iki ihtimal var; cezaevi veya geri dönüş. Dolayısıyla bir kişinin cezasının infazının ertelenmesinin tek yolu gönüllü olarak geri dönmesi olacaktır. Yani ceza çerçevesi genişletilecek ki (para cezasına) dönüştürülmesin ve ertelenmesin." (AA)

FOTO: ARŞİV

Haberler


Mustafa Şentop’tan, Yunanistan’ın Batı Trakya Türk azınlık eğitimiyle ilgili uygulamalarına tepki

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulundan eğitimdeki gelişmeler hakkında açıklama

Toplumsal Düzeni Ayakta Tutan Görünmez Bağlar

İskeçe’deki camilerde 15 Temmuz şehitleri için mevlid ve dua programı düzenlendi

Gümülcine–Dedeağaç karayolundaki sensör çalışması

Ebru sanatı Atina’da atölye çalışmasıyla tanıtıldı

AB Komisyonunun Hukukun Üstünlüğü Raporu’nda Bekir Usta Dava Grubu’na yer verildi

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliğinden piyano resitali ve şan dinletisi

ABD, Yunanistan’a olası askeri ekipman satışını onayladı

Dr. Sadık Ahmet ölümünün 31. yılında Gümülcine’de anılacak

SİRİZA’da istifa dalgası sürüyor

BTTÖB Başkanı Aydın Ahmet: ’Sekiz azınlık okulunun daha kapatılması kabul edilemez’