Anasayfa

31-05-2025
Üsküp’te insan hakları ve kültür için anlamlı buluşma: Batı Trakya’dan üç isim ödüllendiriliyor
Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp, 14 Haziran Cumartesi günü önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Rumeli Kanaat Önderleri tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Uluslararası İnsan Hakları ve Kültür Ödülleri” töreni, Balkanlar’da insan hakları, kültür ve barış adına emek veren kişi ve kuruluşları onurlandıracak.
31 Mayıs 2025 Cumartesi

Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp, 14 Haziran Cumartesi günü önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Rumeli Kanaat Önderleri tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Uluslararası İnsan Hakları ve Kültür Ödülleri” töreni, Balkanlar’da insan hakları, kültür ve barış adına emek veren kişi ve kuruluşları onurlandıracak.

Filarmoni Konser Salonunda gerçekleştirilecek olan törende, bölgedeki barış ve kardeşlik idealine katkı sunan isimler ödüllendirilecek. Bu yılki törende Batı Trakya’dan insan hakları alanında Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, kültür alanında Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) Başkanı Hüseyin Baltacı ödül alacak. Merhum İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’ye layık görülen özel ödül ise ailesine teslim edilecek.

2021 yılında İstanbul’da kurulan Rumeli Kanaat Önderleri topluluğu, Türkiye ile Balkanlar arasında ortak tarih ve kültür bağlarını canlı tutmayı amaçlayan kanaat önderlerinden oluşuyor. Her yıl farklı bir Balkan ülkesinde düzenlenmesi planlanan bu ödül töreni, bölge halklarının barış içinde birlikte yaşama arzusunu da simgeliyor.

Etkinlik adına açıklama yapan Atilla Baykal ve Bayram Vardar, “Bu ödüller, sadece bireyleri değil, Balkanlar’daki barış idealini yaşatan bir ortak hafızayı da onurlandırmaktadır.” ifadeleriyle törenin taşıdığı manevi önemi vurguladı.

Haberler


Çınar Camii davasında karar açıklandı

Çınar Camii davasında 12 saati aşan maraton duruşma

Maronya – Taşlık sahil yolu projesinde inceleme: Tamamlanma süresi uzayabilir

Çınar Camii davasında kritik gün

Erdoğan–Vartholomeos görüşmesinde Heybeliada Ruhban Okulu için ’yeşil ışık’ iddiası

Caner İmam’dan İlhan Ahmet’e yanıt: ’Spor projesi başvurusu yapıldı’

PosoKanei uygulaması hizmete girdi: Vatandaşlar market fiyatlarını karşılaştırabilecek

BTAYTD’den Eyalet Başkanı Topsidis’e nezaket ziyareti

Tine ve Kırlangıç adalarında su sıkıntısı için olağanüstü hal ilan edildi  

Zeybek’ten Tarım Bakanlığın yanıtına tepki

Çörekköy Sınır Kapısı için 15 milyon euroluk modernizasyon projesi

İskeçe’de suya zam kararı meclisten geçti