Anasayfa

06-10-2016
Sığınmacı çocuklar ders başı yapacak
Eğitim Bakanı Nikos Filis, "Yunanistan’da kalan sığınmacı çocuklar 10 Ekim’den itibaren eğitime başlayacak" dedi.
6 Ekim 2016 Perşembe

Eğitim, Araştırma ve Din İşleri Bakanlığı yetkilileri, başkent Atina’daki bakanlık binasında ülkedeki sığınmacı çocukların eğitimine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Sığınmacı çocukların eğitiminin önemine vurgu yapan Filis, bunun Yunan halkının misafirperverlik ve dayanışmasını gösterdiğini belirtti.

Filis, eğitim hakkının Yunanistan üzerindeki uluslararası bir sorumluluk olduğunu anımsatarak, "Yunanistan’da kalan sığınmacı çocuklar 10 Ekim’den itibaren eğitime başlayacak." ifadelerini kullandı.

1.500 ÇOCUK EÄžİTİM GÖRECEK

Bakanlığın Genel Sekreteri Yannis Pantis de, toplam bin 500 sığınmacı çocuğun eğitim göreceği bilgisini verdi.

Pantis, Atina’da iki, Selanik’te iki, Epir’de ve Enya’da birer kampta kurulacak eğitim merkezlerinin yanı sıra, 20 okulun da sığınmacı çocukların eğitimi için kullanılacağını kaydetti.

Sığınmacı çocuklar, saat 14:00’te ders başı yapacak.

Yunanistan’da sığınmacı çocukların eğitimi, Selanik'e bağlı Oreokastro’daki bir okul aile birliğinin çocuklarını okula göndermeme kararıyla ülke gündemine oturmuştu. Veliler, okulu işgal ederek kararı protesto etmişti.

Hükümet yetkilileri, protestoyu "kabul edilemez" olarak nitelendirmişti.

Haberler


Gümülcine’de Poşpoş Çayı’nda kaybolan sürücü aranıyor

GSEE Başkanı’nın banka hesapları zimmet şüphesiyle donduruldu

Rahmi Ali’den yeni kitap

DMT Eyaletinde müzelere dijital dönüşüm: 1,3 milyon euroluk proje onaylandı

Erdoğan – Miçotakis görüşmesi 11 Şubat’ta Ankara’da

İTB Başkanı Abdurahimoğlu GAT Selanik bürosunda öğrencilerle buluştu

Dendias: “Türkiye’yi dışlamak istemiyoruz ancak bunun şartı uluslararası deniz hukuku”

’Üniversite ve Şehir Tanıtımı’ etkinliği Gümülcine ile devam ediyor

Şiddetli yağış ve fırtına ülke genelinde etkisini gösterdi

İskeçe’de sağanak yağmur sorunlara neden oldu: Yollar kapandı, evleri su bastı

Samaras: ’Türkiye ile dostluktan söz etmemiz ne kadar mantıklı?’

Kozlukebir Belediyesine sözleşmeli personel alındı