Anasayfa

03-06-2025
Takım yöneticileri uzalaşmaya uzak duruyor
Panathinaikos ve Olympiakos başkanları, Spor Bakanı’nın uzlaşma çağrısını reddetti; final serisinin akıbeti belirsizliğe girdi.
3 Haziran 2025 Salı

Panathinaikos ve Olympiakos başkanları, Spor Bakanı’nın uzlaşma çağrısını reddetti; final serisinin akıbeti belirsizliğe girdi.

Yunanistan Basketbol Süper Ligi final serisinde Panathinaikos ile Olimpiakos arasında artan gerginlik bir türlü giderilemiyor. İki takımın da yöneticileri hükümet ve spor bakanının uzlaşma çağrısını redetti.

Hükümet Sözcüsü Pavlos Marinakis, 2 Haziran Pazartesi günü yaptığı açıklamayla, yaşanan olaylar nedeniyle serinin üçüncü maçının süresiz olarak ertelendiğini duyurmuştu.

Bu gelişme üzerine Spor Bakanı Yannis Vrutsis, Panathinaikos Başkanı Dimitris Yannakopulos ile Olimpiakos’un eş başkanları Panayotis ve Yorgos Angelopulos’u 4 Haziran Çarşamba günü ofisine davet etti. Bakan Vrutsis, tarafların aynı masaya oturup uzlaşmaya varmamaları halinde final serisinin iptal edileceğini söyledi.

Ancak taraflardan bu çağrıya olumlu yanıt gelmedi. Gerek Yannakopulos, gerekse Angelopulos kardeşler, yaptıkları ayrı açıklamalarda Spor Bakanı’nın davetini kabul etmeyeceklerini belirttiler. Bu durum, final serisinin geleceğini ve basketbol ligibi belirsizliğe soktu.

Seride 1-1’lik eşitlik bulunurken, üçüncü maç normal takvime göre Çarşamba akşamı Panathinaikos’un sahası OAKA Arena’da oynanacaktı. Ancak çıkan olaylar nedeniyle karşılaşma süresiz ertelendi.


Haberler


Mustafa Şentop’tan, Yunanistan’ın Batı Trakya Türk azınlık eğitimiyle ilgili uygulamalarına tepki

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulundan eğitimdeki gelişmeler hakkında açıklama

Toplumsal Düzeni Ayakta Tutan Görünmez Bağlar

İskeçe’deki camilerde 15 Temmuz şehitleri için mevlid ve dua programı düzenlendi

Gümülcine–Dedeağaç karayolundaki sensör çalışması

Ebru sanatı Atina’da atölye çalışmasıyla tanıtıldı

AB Komisyonunun Hukukun Üstünlüğü Raporu’nda Bekir Usta Dava Grubu’na yer verildi

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliğinden piyano resitali ve şan dinletisi

ABD, Yunanistan’a olası askeri ekipman satışını onayladı

Dr. Sadık Ahmet ölümünün 31. yılında Gümülcine’de anılacak

SİRİZA’da istifa dalgası sürüyor

BTTÖB Başkanı Aydın Ahmet: ’Sekiz azınlık okulunun daha kapatılması kabul edilemez’