Anasayfa


04-05-2015
Stilyanidis Şapçı’ya Asker Eğitim Merkezi istedi
Rodop Yeni Demokrasi (YDP) Milletvekili Evripidis Stilyanidis, Savunma Bakanı Panos Kammenos’dan Şapçı bölgesine Acemi Asker Eğitim Merkezi kurulmasını istedi.
4 Mayıs 2015 Pazartesi

Milletvekili Stilyanidis’in, iktidar ortağı Bağımsız Yunanlılar Partisi Başkanı ve Savunma Bakanı Kammenos ile görüştüğü bildirildi. Kammenos – Stilyanidis görüşmesinde Batı Trakya’daki demografik sorunun çözümü ve bölgedeki vatandaşların güvenlik duygusunun güçlendirilmesi konularının ele alındığı ifade edildi.

Görüşmede, Rodop Milletvekili Stilyanidis’in, Savunma Bakanı Kammenos’tan Şapçı - Maronya belediyesi sınırları içinde Acemi Asker Eğitim Merkezi kurulmasını talep ettiği kaydedildi. Stilyanidis’in, oluşturulacak Asker Eğitim Merkezi’nin bölgeyi demografik olarak destekleyeceği ve vatandaşların güvenlik duygusunu arttıracağını vurguladığı belirtildi. Stilyanidis’in ayrıca, bölgedeki yedek askerlerin de eğitimlerini bu merkezde alabileceğini ifade ettiği kaydedildi.

Savunma Bakanı Kammenos’un ise Batı Trakya’yla yakından ilgilendiği ve demografik yapının korunmasına özel önem verdiği ifade edildi. Kammenos’un askeri eğitim merkeziyle ilgili olarak Evripidis Stilyanidis’le aynı görüşte olduğu ve bu konuyla ilgilenmeye devam edeceği dile getirildi.

Kammenos, Savunma Bakanlığı’nın silahlı kuvvetlerin temel altyapısının yeniden yapılandırılması kapsamında Stilyanidis’in önerisinin yerinde olduğunu, bu konunun Savunma Bakanı Yardımcısı Nikos Toskas'a devredildiğini ve bu bağlamda bölgede Şapçı Belediye Başkanı başta olmak üzere, yetkililerle bir araya gelerek konunun görüşüleceği ifade edildi.

Haberler


Kipi Gümrük Kapısının iyileştirilmesi projesi için ilk adım atıldı

Türkiye ile Yunanistan arasında Güven Artırıcı Önlemler Toplantısı

Olimpiyat ateşi Batı Trakya’dan geçti

Caner İmam doludan zarar gören köyleri ziyaret etti

Trakya Tarım Kooperatifinden bilgilendirme toplantısı

İTB’deki etkinlikte çocuklar doyasıya eğlendi

Bakır hırsızları yakalandı

Eyalet Başkanı Topsidis, Eğitim Bakanı Pierrakakis’le görüştü

Celal Bayar Azınlık Lisesi öğrencilerden örnek bir davranış

Makedonya – Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneğinden müftülere ziyaret

Macaristan’dan akademisyenler İskeçe Türk Birliğini ziyaret etti

İskeçe’de hatim etkinlikleri Yassıören’den başladı