Anasayfa

03-06-2025
Halkidiki’de her 10 turizm işletmesinden 4’ünde personel eksik
Yunanistan’ın önde gelen turizm merkezlerinden Halkidiki’de her 10 turizm işletmesinden 4’ünün personel eksiği olduğu bildirildi.
3 Haziran 2025 Salı

Yunanistan’ın önde gelen turizm merkezlerinden Halkidiki’de her 10 turizm işletmesinden 4’ünün personel eksiği olduğu bildirildi.

Halkidiki Ticaret Odası’nın "Interview" şirketine yaptırdığı araştırma kapsamında, bölgedeki turizm işletmelerinin personel ihtiyaçları irdelendi.

Araştırmaya göre, turizm sezonu başlamasına rağmen bölgedeki her 10 turizm işletmesinden 4’ü personel eksiği sorunuyla karşı karşıya.

Araştırmaya katılan 355 işletmeden yaklaşık yüzde 75’i personel bulmakta zorlandıklarını kaydetti. En çok aranan personel kategorisi listesinin başında, resepsiyonist ve oda servisi elemanları yer alıyor.

Mayıs sonunda açıklanan Panhelenik Turizm ve Hazır Yiyecek-İçecek Sektörü Çalışanları Federasyonu (POEET) verilerine göre, ülkede artan turizm hareketliliğine rağmen sektörde ciddi oranda personel eksikliği yaşandığı ortaya çıkmıştı.

Ülke genelindeki otel, lokanta, kafe ve bar gibi işletmelerde çalışacak yaklaşık 80 bin personele daha ihtiyaç duyulduğu aktarılmıştı.

Sendikalar, sektördeki personel istihdamında yaşanan zorluğun nedeni olarak, maaş düşüklüğü ve motive edici diğer ekstra olanakların eksikliğini gösteriyor. Sektörün mevsimlik istihdam sağlaması da bu alandaki istihdama çalışanların uzak durmasının bir başka nedeni olarak gösteriliyor. (AA)

Foto: Yunanistan Turizm Bakanlığı

Haberler


Mustafa Şentop’tan, Yunanistan’ın Batı Trakya Türk azınlık eğitimiyle ilgili uygulamalarına tepki

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulundan eğitimdeki gelişmeler hakkında açıklama

Toplumsal Düzeni Ayakta Tutan Görünmez Bağlar

İskeçe’deki camilerde 15 Temmuz şehitleri için mevlid ve dua programı düzenlendi

Gümülcine–Dedeağaç karayolundaki sensör çalışması

Ebru sanatı Atina’da atölye çalışmasıyla tanıtıldı

AB Komisyonunun Hukukun Üstünlüğü Raporu’nda Bekir Usta Dava Grubu’na yer verildi

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliğinden piyano resitali ve şan dinletisi

ABD, Yunanistan’a olası askeri ekipman satışını onayladı

Dr. Sadık Ahmet ölümünün 31. yılında Gümülcine’de anılacak

SİRİZA’da istifa dalgası sürüyor

BTTÖB Başkanı Aydın Ahmet: ’Sekiz azınlık okulunun daha kapatılması kabul edilemez’