Anasayfa

04-06-2025
Çevre örgütlerinden Meriç’teki rüzgar türbinlerine tepki
Trakya Biyoçeşitliliği Koruma Derneği, Yunan Ornitoloji Derneği ve WWF Yunanistan tarafından yapılan ortak açıklamada, Çevre Bakanlığının rüzgar türbinleri konusuyla ilgili taahhütlerinin yerine getirilip getirilmeyeceği gündeme getirildi.
4 Haziran 2025 Çarşamba

Trakya Biyoçeşitliliği Koruma Derneği, Yunan Ornitoloji Derneği ve WWF Yunanistan tarafından yapılan ortak açıklamada, Çevre Bakanlığının rüzgar türbinleri konusuyla ilgili taahhütlerinin yerine getirilip getirilmeyeceği gündeme getirildi.

Makedonya-Trakya Merkezi İdaresinin, biri tamamen yanmış "Güney Meriç Orman Kompleksi" içinde ve Natura 2000 ağına dahil olan, doğa koruma bölgesinde yer alan dört rüzgar enerjisi santrali için lisans verme kararı alması bekleniyor. Diğer üç santral ise yangın alanına 500 ila 1500 metre mesafede, nadir yırtıcı kuşların yaşam alanlarında planlanıyor.

Çevre örgütleri, tüm santrallerin aynı şirkete ait olduğunu ve üçünün aynı bölgede sıralandığını belirtiyor. Açıklamada bu durumun, daha önce aynı bölgede reddedilen projelere rağmen gerçekleştiği vurgulandı.

Örgütler, yetkililere çevresel sorumluluklarını yerine getirmeleri çağrısında bulunarak, yangın sonrası hassas ekosistemlerin korunmasının önemine dikkat çekiyor.

Haberler


Atina’nın Deniz Mekansal Planlaması’na Mısır tepki gösterdi

Turistik adalarda sağlık personeli eksikliği yaşanıyor

İsraillilerin Batı Şeria’da Rum Ortodoks Kilisesi mülküne yönelik ihlali Atina’yı rahatsız etti

DEB Partisinden İmaret’teki acı olayla ilgili açıklama

Sarancına ile Gerdeme arasında yangın

ABTTF’den kapatılan Türk Azınlık okulları kararına tepki

Üç azınlık okulunun daha kapatılmasına BTTÖB’den tepki

Rodop Tabipler Odasından İmaret’te yaşanan olayla ilgili müdahale çağrısı

Yerapetritis, Mısırlı mevkidaşı Abdulati ile Atina’da görüştü

Mora Yarımadası’nda şarbon alarmı

Üç azınlık ilkokulu daha kapatılıyor!

İskeçe için hayvancılık desteği artırıldı