Anasayfa

04-06-2025
Çevre örgütlerinden Meriç’teki rüzgar türbinlerine tepki
Trakya Biyoçeşitliliği Koruma Derneği, Yunan Ornitoloji Derneği ve WWF Yunanistan tarafından yapılan ortak açıklamada, Çevre Bakanlığının rüzgar türbinleri konusuyla ilgili taahhütlerinin yerine getirilip getirilmeyeceği gündeme getirildi.
4 Haziran 2025 Çarşamba

Trakya Biyoçeşitliliği Koruma Derneği, Yunan Ornitoloji Derneği ve WWF Yunanistan tarafından yapılan ortak açıklamada, Çevre Bakanlığının rüzgar türbinleri konusuyla ilgili taahhütlerinin yerine getirilip getirilmeyeceği gündeme getirildi.

Makedonya-Trakya Merkezi İdaresinin, biri tamamen yanmış "Güney Meriç Orman Kompleksi" içinde ve Natura 2000 ağına dahil olan, doğa koruma bölgesinde yer alan dört rüzgar enerjisi santrali için lisans verme kararı alması bekleniyor. Diğer üç santral ise yangın alanına 500 ila 1500 metre mesafede, nadir yırtıcı kuşların yaşam alanlarında planlanıyor.

Çevre örgütleri, tüm santrallerin aynı şirkete ait olduğunu ve üçünün aynı bölgede sıralandığını belirtiyor. Açıklamada bu durumun, daha önce aynı bölgede reddedilen projelere rağmen gerçekleştiği vurgulandı.

Örgütler, yetkililere çevresel sorumluluklarını yerine getirmeleri çağrısında bulunarak, yangın sonrası hassas ekosistemlerin korunmasının önemine dikkat çekiyor.

Haberler


Milletvekili Özgür Ferhat’tan Gümülcine Belediyesine ziyaret

Sevilen esnaf Bahadır Cemiloğlu son yolculuğuna uğurlandı

Milletvekili Özgür Ferhat’ın girişimiyle itfaiyedeki personel açığı meclis gündemine taşındı

Miçotakis’ten Orta Doğu için telekonferans, Dışişlerinden acil hatlar

Memkova cinayetinde şüpheli gözaltında

Venizelos’tan hukukun üstünlüğü uyarısı

İskeçe’nin Memkova köyünde şok yaratan cinayet

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırıları Atina’da protesto edildi

Talihsiz kazada Şükrü Davut yaşamını yitirdi

Muhalefetten ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına tepki

Ketenlik’te bin kişilik toplu iftar

Tempi trajedisinin üçüncü yıl dönümünde Sintagma Meydanı doldu