Anasayfa

10-06-2025
Muhalefetten, İsrail’in ’Madleen’ gemisine yaptığı saldırıya tepki
Muhalefet partileri, İsrail’in Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan sivil "Madleen" gemisine yapılan saldırıya sert tepki gösterdi.
10 Haziran 2025 Salı

Muhalefet partileri, İsrail’in Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan sivil "Madleen" gemisine yapılan saldırıya sert tepki gösterdi.

SİRİZA, Yunanistan Komünist Partisi (KKE), Yeni Sol ve Demokrasi Hareketi, gemide bulunan aktivistlere destek verirken, İsrail’in tutumunu kınamayan hükümeti de eleştirdi.

SİRİZA lideri Sokratis Famellos sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Madleen bir tehdit değil, gerekli bir dayanışma eylemiydi ancak silahlarla karşılandı." ifadesini kullandı.

Famellos, partisinin ve kendisinin geminin Gazze’ye serbestçe ulaşması için mücadeleyi sürdüreceğini vurguladı.

KKE tarafından yayımlanan açıklamada da İsrail’in Madleen gemisini ele geçirmesi ve yolcularının gözaltına alınıp sınır dışı edilmesi "kabul edilemez ve kınanması gereken bir eylem" olarak değerlendirildi.

Açıklamada, "ABD, NATO ve AB’nin desteğini arkasına alan katil İsrail devleti, Filistin halkına yönelik soykırımı sürdürmekte, insani yardıma erişimi dahi engellemektedir." vurgusu yapıldı. Parti ayrıca, İsrail’le askeri iş birliğini sürdüren ve bu müdahaleyi kınamayan hükümeti büyük sorumluluk taşıdığını belirtti.

Yeni Sol lideri Aleksis Hariçis de açıklamasında, "(Binyamin) Netanyahu’nun aşırı sağcı hükümeti uluslararası hukuku ihlal ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Demokrasi Hareketi lideri Stefanos Kasselakis ise sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, uluslararası hukuka göre bir gemiye el konulmasının yalnızca terör, uyuşturucu veya silah taşıdığına dair kanıt bulunması durumunda mümkün olduğunu hatırlatarak, "Netanyahu için insani yardım da silah sayılıyor." ifadelerini kullandı.(AA)

Haberler


Batı Trakya Türk Azınlık Heyeti Ankara’da temaslarda bulundu

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulunda öğrenci şenliği

Reha Muhtar hayatını kaybetti

Hüseyin Zeybek: “Bağımsız milletvekili olarak İskeçe halkının çıkarlarını savunmaya devam edeceğim”

Efi Ahçioglu milletvekilliğinden istifa etti

16. Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası için kayıtlar başladı

Rodop Eyalet Biriminden çocuklara özel yaz şenliği

Burhan Baran’dan hayvancılık kriziyle ilgili soru önergesi

Topsidis: “Nüfus olmadan kalkınma da olmaz”

İskeçe Azınlık Ortaokuluna kayıtlar 10 Haziran’da başlıyor

Kır Koşusu 36. yılında

Her iki kişiden biri bu yaz tatil yapmıyor