Anasayfa

16-06-2025
BTAYTD Kadınlar Kolundan Filibe’ye kültür gezisi
Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) Kadınlar Kolu, 14-15 Haziran tarihlerinde Bulgaristan’ın 2019 Avrupa Kültür Başkenti seçilen Filibe şehrine kültürel bir gezi düzenledi.
16 Haziran 2025 Pazartesi



Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) Kadınlar Kolu’ndan Filibe’ye Kültürel Gezi

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) Kadınlar Kolu, 14–15 Haziran tarihlerinde Bulgaristan’ın 2019 Avrupa Kültür Başkenti seçilen Filibe (Plovdiv) şehrine yönelik bir kültürel gezi gerçekleştirdi.

Gezi kapsamında ilk olarak 14 Haziran Cumartesi günü Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosu Korhan Küngerü makamında ziyaret edildi. Ziyarete BTAYTD Kadınlar Kolu Başkanı Sevtap Hint, Genel Sekreter Doğa Kasap, yönetim kurulu üyeleri Şükriye Memet ve Zeynep Tevfikoğlu ile BTAYTD Mucize Tiyatro Sorumlusu Senemahu Topuz katıldı.

Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede Başkonsolos Küngerü, Filibe’nin tarihçesi ve kültürel yapısı hakkında bilgi verdi.

Kadınlar Kolu Başkanı Sevtap Hint öncülüğünde ve yönetim kurulu üyeleri Doğa Kasap, Neşe Ahmet, Zeynep Karahoca, Züleyha Ahmet ve Hedef Mustafaoğlu’nun katkılarıyla düzenlenen program kapsamında; rehber eşliğinde Etnografya Müzesi, Cuma Meydanı ve Camii, Filibe Eski Şehir, Roma Antik Tiyatrosu, Kapana Bölgesi, Çar Simeon Parkı, Roma Forumu, Hisar Kapı, Nebet Tepesi ve Sahabettin İmaret Camii ziyaret edildi.





Haberler


AOX Baharidis’le yollarını ayırdı

Koyunköy ve Para Mahallesi’ndeki hatim etkinikliklerine yoğun katılım

“Hükümetin beceriksizliğinin bedelini bölge halkı ödüyor”

Yorgos Çipras SİRİZA’dan istifa etti

İTB’nin ‘Geleneksel Kültür Sanat Şenliği’ yoğun katlımla gerçekleşti

Geleneksel Kır Koşusu 35 yaşında

Rumeli Kanaat Önderleri ödülleri Üsküp’te sahiplerini buldu

BTAYTD Kadınlar Kolundan Filibe’ye kültür gezisi

Yassıköy Belediyesinde üç yeni çocuk parkı inşa edilecek

İskeçe Türk Birliği Resim Kursunun eserleri sergilendi

‘Hürmüz Boğazı’nın kapanması deniz taşımacılığı için ciddi sonuçlar doğurabilir’

Yunanistan ile Türkiye arasındaki Ortak Eylem Planı’nın 8. Toplantısı düzenlendi